• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İşadamlarına Irak'a yönelin çağrısı

İşadamlarına Irak'a yönelin çağrısı
Irak hükümetinin ülkeyi yeniden inşa etmek için önemli projelere yatırımcı aradığı bildirilirken, yeni dönemde Türk iş adamlarının bölgede yeni projelere imza atmaları önerildi.

Mersin’de kurulu bulunan Türk-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, yazılı açıklamasında, Irak hükümetinin ülkeyi yeniden inşa etmek için önemli projelere yatırımcı arayışında olduğunu belirtti.

Bu projelerden pay almak isteyen diğer ülke iş adamlarının çok yoğun ve etkin bir kulis çalışması yürüttüğüne dikkati çeken Kılıç, ancak Irak’ta iş yapabilmek için Türk iş adamlarına duyulan ihtiyacın da önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türk iş adamlarının bölgedeki tecrübesi ve bilgi birikimi Irak’ta yapılması planlanan projeler için büyük önem taşıyor. Türkiye ile Irak’ın ortak bir kültürel mirası paylaşan iki dost olduğu da unutulmamalı. Irak halen 2. büyük ihracat pazarlarımızdır. Türk şirketleri Irak’taki en etkin kuruluşların başında yer almaktadır. Türk şirketleri burada güvenlik kaygılarıyla hareket etmemektedir. Türkiye Irak’taki elçiliğini kapatmazken, Basra ve Musul’da da yeni konsolosluklar açmıştır. Milli gururumuz Ziraat Bankası Irak’ta banka açan ilk yabancı banka olurken, THY Irak’taki 6 şehre direkt uçuş yapmaktadır. Bu da bağlarımızın önemli bir göstergesidir. Türkiye Irak’ın yeniden yapılanmasına büyük önem vermektedir. Yeni dönemde Türk şirketleri olarak yeni projelere imza atmalıyız.”

Irak’ın bundan sonra yeniden yapılandırılmasının ülkenin uluslararası toplumlarla entegrasyonunun sağlanması anlamına geldiğini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu noktada da küresel ticaretin önemli oyuncularından olan Türkiye, yine öne çıkıyor. Son yıllarda Irak’ta yabancıların aldığı ihalelerde Türkiye çok büyük rakamlara ulaşmıştır. Irak’ın değişik kültürü ve güvenlik problemlerinden dolayı Türkiye ile işbirliği çok önemli. Türkiye’nin networkü tüm ülkeler için çok önemlidir. Irak’ta bundan sonra birçok ticari aktivite şansı bulunmaktadır. Özellikle lojistik açıdan bölgeye yönelik yatırımlar gerek büyük önem taşımaktadır.

Irak’ta yeni bir ekonominin inşa ediliyor ve bu da refahı beraberinde getiriyor. Bu ekonominin herkese faydası olacağı açık bir gerçek. Yeter ki barış ve siyasi istikrar sağlansın ve böylece hayat bölgede bütün halklar için daha fırsatlarla dolu ve zengin olsun.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim