• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İşadamlarının ”direkt uçuş” isyanı

İşadamlarının ”direkt uçuş” isyanı
Ankara- Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın, Başkent’ten direkt uçuş yapılan destinasyon sayısının 50’ye çıkarılması için THY’ye resmi başvuruda bulunduklarını bildirdi.

 

fAydın, Vali Alaaddin Yüksel’in geçen haftaki yönetim kurulu toplantılarına  katılarak, kentin sorunlarının takibinde TÜGİAD Ankara’nın daha etkin görev almasını istediğini anımsattı.
 
Rekabet koşullarının son derece ağırlaştığı günümüzde, Ankaralı genç işadamları olarak rakipleriyle eşit koşullarda yarışmak istediklerini kaydeden Aydın, şunları söyledi:
 
‘’Bu kentin işadamları artık dünyaya açılmak istiyor. Ancak önümüzde çözmemiz gereken önemli sorunlar var. Bu sorunların çözümü, kentin ortak akılda buluşması ve takım çalışması ile mümkün olabilir. Sayın Vali ile bu konuda hemfikiriz.  Ankara’yı yönlendirme, stratejik başlıkları belirleme konusunda girişimlerimizi destekleyeceğini ifade etti. Biz de hızla çalışmalara başladık.
 
Başkentte turizmin gelişmesi, ihracatçı işadamlarının dünya ile entegrasyonu için havayolu ulaşımı hayati önem taşıyor.
 
Acımasız rekabet ortamının yaşandığı günümüzde zaman her zamankinden çok daha değerli.’’
Üçüncü havaalanının yerinin tartışıldığı İstanbul’dan dünyanın her yerine havayoluyla ulaşımın mümkün olduğunun altını çizen Aydın; şöyle devam etti:
 
‘’Ankara’da ise hala sadece 3‘ü yurtdışı olmak üzere 24 noktaya direkt uçuş yapılabiliyor. Yurt içi uçuşlarda da dezavantajımız sürüyor. Başkent’ten direkt uçuş sayısının az olması yüzünden rekabette maça hep 1-0 yenik başlıyoruz. TÜGİAD Ankara olarak bu sorunun çözümü için gerekli adımları atmaya başladık. Başkent’ten yurt içi ve yurt dışı uçuş noktası sayısının artırılması için THY’ye resmi yazıyla başvurduk. Ankara’dan direkt uçuş yapılan destinasyon sayısının 24’ten 50’ye çıkarılmasını istedik.’’
 
Aydın, TÜGİAD Ankara olarak bu sorunun çözümü konusunda kararlı olduklarını, değişik platformlarda girişimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
 
TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın imzasıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıda, sadece TÜGİAD Ankara’nın 220 üyesinin iş hacminin 15 milyar dolara ulaştığı, bunun büyük bölümünün yurt dışı pazarlardan elde edildiği vurgulandı.
 
Hava ulaşımının, rekabette büyük önem taşıdığı kaydedilen yazıda, Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin, Başkent’in iş dünyası ve diğer unsurların potansiyelinin, uçuş destinasyonunun en az 50 noktaya çıkarılmasını hak ettiğinin altı çizildi.
 
Resmi yazıda, TÜGİAD Ankara’nın bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduğu da bildirildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim