• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İşadamlarının lobisi fiyatları düşürdü

İşadamlarının lobisi fiyatları düşürdü
Uçak biletlerinin pahalı olmasından yakınan işadamları İstanbul’a uçuş fiyatının 79 TL'den 39 TL’ye çekilmesini sağladı.
Çok sayıda sivil toplum örgütünü çatısı altında toplayan Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun, Denizli-İstanbul uçak seferlerinde pahalı uçtuklarını belirtip, bir süre önce başlattığı çalışma olumlu sonuç verdi. Daha önce 79 TL’den başlayan bilet fiyatları 39 TL’ye çekildi.
 
Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun Mayıs toplantısında, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’yi mağdur eden 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın illere göre değil, bölgesel ve sektörel olması için lobilerinin bundan sonra daha etkili çalışacağını kaydetti. Özer, “Bu yasa haksız rekabete neden oluyor. Uşak ve Afyonkarahisar’da teşvik uygulanırken Denizli’de uygulanmaması, sanayicilerimizin rekabet gücünü azaltıyor. İl sınırına 20 dakikalık mesafede olan Dazkırı teşvikten yararlanıyor, Denizlili mermerci teşvik alamıyor. Yıllarca yasanın yanlış uygulandığını dile getirdik, ama değişen bir şey yok. Bu yasa, bu haliyle Hakkari, Şırnak gibi iller için uygulanmalıdır. Çünkü, oraların desteğe ihtiyacı var. 5084 sayılı teşvik yasasının değişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Necdet Özer, “Pegasus firması ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi. Denizli çok pahalı uçuyordu. Pegasus, Denizli-İstanbul, İstanbul-Denizli seferlerini 39 TL’den başlayan fiyatlarla yapıyor. Sefer sayısı da artırıldı, haftanın 7 günü Denizli-İstanbul seferi gerçekleştiriliyor. Üstelik fiyatlar da indi” dedi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim