• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İSBAK, 17 ülkeye trafik lambası sattı

İSBAK, 17 ülkeye trafik lambası sattı
İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri (İSBAK), ürünlerini ABD ve Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya pazarlıyor.

17 ÜLKEYE TRAFİK LAMBASI SATTI

İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri (İSBAK), ürünlerini ABD ve Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya pazarlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araçlarını tamir için kurulan İstanbul Belediyeler Bakım Ulaşım AŞ (İSBAK) trafiğe yön veren materyalleri dünyaya ihraç ediyor. Belediye iştiraki olan şirkette geliştirilen ve İstanbul trafiğini düzenleyen e-ulaşım sistemlerini başka illere satışının ardından dünyaya pazarlamaya başladı. 1986 yılında tamir atölyesi olarak kurulan İSBAK, 17 ülkeye lambadan akıllı kavşak kontrol cihazına kadar trafik ile ilgili birçok ürün satışı gerçekleştiriyor.

Belediyenin araçlarının tamiratı için kurulan şirketin 24 yılda teknolojik gelişmelere ayak uydurarak 17 ülkeye ve yurtiçinde 39 kente trafik araç ve gereçleri sattığını belirten İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu, 2007-2010 yılları arasında ülke genelinde 217 milyon liralık ürün sattıklarını vurguladı. Yurtdışında Irak başta olmak üzere en çok satış yapılan ülkeler sıralamasında Sudan, Romanya, Suriye, Türkmenistan, Mısır, Gürcistan, İtalya ve Rusya geliyor. Yunanistan, ABD, Kıbrıs ve Hırvatistan gibi ülkelere de trafik ürünleri ihracatına başladıklarını ifade eden Kutlu, genellikle LED'li trafik lambası, akıllı kavşak kontrol cihazı, yaya algılama butonu, sinyalizasyon ekipmanları, kamera tabanlı araç algılama sistemi, radar tabanlı araç sayım sistemi gibi ürünlerin imalat, satış ve montajını yaptıklarına dikkat çekti.

Işıklı trafik ikaz sistemleri ve sinyalizasyon üstyapı donatıları, kavşak kontrol cihazları üretimi yapan şirket, trafik etüt ve planlama çalışmaları, sinyalizasyon eğitim-danışmanlık hizmetleri, proje analizi ve fizibilite çalışmaları da yürütüyor. Trafik ve sistem mühendisliği hizmetlerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçların bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. İSBAK, yurtiçindeki bu faaliyetlerinin yanı sıra ürünlerini dünyanın dört bir yanına da pazarlıyor. Şirketin toplam ihracatı dört yılda 5 milyon Euro'ya yaklaştı. İhracatta en yüksek satış rakamı, 1 milyon 718 bin Euro ile Irak'a yapıldı. Bu ülkeyi Sudan ve Suriye takip ediyor. Şirketin Balkanlar ve Avrupa'da ihracat yaptığı ülkeler arasından en büyük payı 503 bin Euro ile Romanya alıyor.

39 ilin trafiğine yön veriyor

İstanbul'un trafik lambalarından akıllı kavşaklarına, yaya algılama butonlarından kavşak sinyalizasyonlarına kadar ulaşım altyapısını gerçekleştiren Bakım Ulaşım şirketi, son dört yılda 39 ilde 217 milyon liralık sistem kurdu. İstanbul'da güvenliğin sağlanmasına büyük katkıda bulunan ve birçok ülkeden heyetlerin incelemeye geldiği MOBESE sisteminin bir benzerini Kayseri Emniyet Müdürlüğü için hazırlayan İSBAK, yaz aylarında nüfusu katbekat artan Fethiye'de de trafik kontrol merkezi kurdu. İSBAK İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Sakarya, Konya, Adana, Kocaeli, Antalya ve Şanlıurfa gibi büyük şehirlere trafik ekipmanı sattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim