• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İşçi eylemleri Arçelik LG ve Petkim'e de sıçradı

İşçi eylemleri Arçelik LG ve Petkim'e de sıçradı
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) faaliyet gösteren Arçelik LG fabrikasında çalışan işçilerin bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası’ndan istifa edip, sokağa çıkmalarının ardından, fabrikada üretim durduruldu.


Renault, Tofaş ve son olarak Ford Otosan’da meydana gelen işçi eylemleri Gebze’de bulunan Arçelik LG fabrikasına da sıçradı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) faaliyet gösteren Arçelik LG fabrikasında çalışan işçilerin bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası’ndan istifa edip, sokağa çıkmalarının ardından, fabrikada üretim durduruldu. Fabrikada çalışan 350 işçi Gebze’de yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca ‘Türk Metal istifa, Arçelik LG’den defol’ yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklaması yapan bir işçi, Türk Metal Sendikası’nın sırtlarında adeta bir yük olduğunu, fabrikaya ve işlerine sonuna kadar sahip çıktıklarını söyledi.

Yenigün işçilerle konuştu

Oyak Renault’da işçi ile işveren arasında anlaşma sağlanırken, Ford Otosan 'ın Eskişehir ve Kocaeli'ndeki üretim tesislerinde bir grup çalışanın iş bırakma eylemi sürüyor. Dün Ford Otosan’ın Genel Müdürü Haydar Yenigün Kocaeli'nde iş bırakma eylemi yapan işçilerle görüştü. Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki TIR parkında bekleyen işçilerin yanına gelen Yenigün, yaklaşık 2.5 saat süreyle görüştü, ancak bir açıklama yapılmadı. Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe de alanda işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

Petkim'de de toplu iş sözleşmesi protestosu

İşçi eylemlerinin son adresi İzmir oldu. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi üyeleri, Petkim ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine protesto eylemi başlattı. Petrol – İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, asıl anlaşmazlık konusunun eski ücret sistemine dönülmesi olduğunu belirterek, "1997’den 2006’ya kadar uygulanan ücret sistemi, bu tarihte işveren tarafından bozuldu. Biz o günden bu yana ücretlerde oluşan farkın kapatılmasını istiyoruz. İşveren yüzde 3.25 ile yüzde 3.75 olarak getirdiği ücret zammını ilk altı ay için tüm çalışanlara olmak üzere yüzde 5 olarak teklif etti. Bundan sonra süreci müzakere ile değil, mücadele ile sürdüreceğiz. İşveren uzlaşmaya yanaşmaz ise eylemlerimiz sürecek” dedi. (Dünya)

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim