• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İSDER, vinç sektörünü İzmir'de ağırlayacak

İSDER, vinç sektörünü İzmir'de ağırlayacak
Ekimde İstanbul’da 80 CEO ve 140 üst düzey yöneticiyi FEM Kongresi’nde bir araya getiren İSDER, 2011’de Dünya Vinç Sektörünü İzmir’de ağırlayacak.

VİNÇ SEKTÖRÜ İZMİR'DE BULUŞACAK

Ekimde İstanbul’da 80 CEO ve 140 üst düzey yöneticiyi FEM Kongresi’nde bir araya getiren İSDER, 2011’de Dünya Vinç Sektörünü İzmir’de ağırlayacak.

30 Eylül - 2 Ekim 2010 tarihlerinde aralarında Amerika, Japonya, Kore, Çin, Rusya, Kuzey Afrika ve Avrupa Birliği ülkelerinden dünyanın önde gelen 80 CEO ve 140 üst düzey yöneticisini İstanbul’da Avrupa Birliği İstifleme, Vinç, Kaldırma ve Depolama Ekipmanları Federasyonu (FEM) Kongresi’nde bir araya getiren İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER), bu kez 2001 yılında Dünya Vinç Sektörü’nü bir araya getirecek. 17 ülkeden vinç imalatçı firmalarının üst düzey yöneticilerini İzmir’de düzenlenecek olan FEM Vinç Komitesi Zirvesi’nde buluşturacak olan İSDER, zirve öncesi Ocak 2011’de İSDER Vinç Komitesi üyeleri ile bir araya gelerek, sektörün sorunları ve önceliklerini belirleyecek.

Güralp Vinç’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan FEM Vinç Komite Zirvesi’nde FEM Vinç Komitesi üyesi olan İSDER, Mobil Vinç sektörünü temsilen İSDER Vinç Komitesi Başkanı Memiş KÜTÜKÇÜ, Elektrikli Gezer Vinç ve Kule Vinç Makinaları Ekipmanlarını temsilen Serol ACARKAN ve Alparslan KURTMEN tarafından temsil edilmektedir. FEM Vinç Komitesi Zirvesi’ne ilişkin bilgi veren İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, Türkiye’de AB ve CECE güvenlik standartlarının tüm ürünlerde yaygınlaştırılmasının gerektiğine dikkat çekerek, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın PGD denetimleri özellikle, vinç ve kaldırma ekipmanları sektörleri başta olmak üzere tüm iş makineleri sektörü için büyük önem arz etmekte. Yapılacak olan zirvede yeni bu da dahil olmak üzere yeni yapılanma konuları ile ilgili de görüş alışverişinde bulunulacak” dedi. Farik Aksoy, Türkiye’de FEM standartlarını onaylama ve FEM logosunu kullandırma yetkisinin kanunen sadece İSDER’de bulunduğuna dikkat çekerek, “Vinç sektörü ile ilgili tüm FEM standartlarının oluşturulması ve bu standartlara sahip üretim yapıldığını akredite edecek Türkiye’deki tek yetkili kuruluş İSDER’dir” diye konuştu.

İSDER, vinç sektöründe tescil konusunu hızlandırdı

Sektördeki tescil konusunu da değinen Faruk Aksoy, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda İş Makinaları Tescili ile ilgili çalışma yürütüyoruz, Tüm iş makinalarının otomobil gibi Tescil yaptırılması zorunluluğu bulunmakta. TOBB tarafından İSDER desteği ile 2009 yılında tüm ülke genelinde online program ile tescil işlemi yapılabilir hale geldi” dedi. 2010 yılı Ekim ayında vinçlerin de içinde bulunduğu listenin yeniden revize edildiğini kaydeden Faruk Aksoy, “İSDER olarak TOBB ile beraber tüm devir işlemlerinde, böylece denetim ve takiplerin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağladık. Şuanda online sistem 81 il, 200 Ticaret Odası, Sanayi Odası tarafından yapılması sağlandı” dedi.

Logistic Fuarı 2011’de

Sektörün fuar ihtiyacına da değinen Faruk Aksoy, Lojistik Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Faruk Aksoy, “Logistic Fuarı 24 - 27 Kasım 2011 tarihleri arası Tüyap’ta gerçekleşecek. Fuarın uluslararası niteliğe sahip olması ile ilgili de Çin ile temasa geçtik. Aynı zamanda Avrupa’daki 22 dernek ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bölgenin ve Avrasya’nın en önemli fuarını İSDER olarak yapmayı planlıyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim