• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İSG Havalimanı çevreciliğini yine onaylattı

İSG Havalimanı çevreciliğini yine onaylattı
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten ISG, dünyaca ünlü bağımsız doğrulama kuruluşu Bureau Veritas (BVQI) tarafından, 2012 yılı faaliyetlerine ait sera gazı emisyon raporunu onaylattı.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten ISG, dünyaca ünlü bağımsız doğrulama kuruluşu Bureau Veritas (BVQI) tarafından, 2012 yılı faaliyetlerine ait sera gazı emisyon raporunu onaylattı. Böylece İSG, SHGM tarafından daha önce verilmiş olan Yeşil Kuruluş belgesini daha ileri bir noktaya taşımış oldu.
 
Türkiye’nin dünyaya açılan modern yüzü İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı her alanda başarısını tescillemeye devam ediyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG) faaliyetleri sonucu oluşan sera gazı emisyonlarının hesaplanmasına ilişkin Mart 2013’de başlayan çalışmaların tamamlamasının ardından, dünyaca ünlü bağımsız doğrulama kuruluşu BVQI tarafından, 2012 yılı faaliyetlerine ait sera gazı emisyon raporunu doğrulattı.
 
ISG Terminal işletme operasyonuna bağlı olarak ortaya çıkan sera gazı emisyonlarının, ISG Sera Gazı Yönetim Planı doğrultusunda her yıl bir önceki yıla göre kademeli olarak azaltılması, “asgari emisyon” yaklaşımı olarak ISG Çevre Politikasının bir yansıması haline geldi. ISG bünyesinde düzenli olarak gerçekleştirilen Çevre ve Sera Gazı Bilinçlendirme eğitimleri ile çalışan farkındalığı sağlanarak, personelin de sera gazı indirgeme programlarına katkı yapması sağlanıyor ve emisyon azaltılmasına ilişkin çalışmalara topyekün katılım elde ediliyor.
 
ISG CEO’su Buğday: “Çevreci bir havalimanı olduğumuzu bir kez daha belgeledik”
 
ISG CEO’su Gökhan Buğday: ”Yolcu trafiğimizdeki artışa paralel olarak, çevreye duyarlı projelerde yer almayı da sürdürüyoruz. Bugün çevre konusu bütün dünya vatandaşları için üzerinde titizlikle durulması ve hızla çözümler üretilmesi gereken bir konu, bizim de en önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 14.9 milyon yolcunun ayak bastığı bir işletme olarak çevre konusunda etkin bir politika oluşturduk. Aynı zamanda ‘Yeşil Havaalanı Kuruluşu’ unvanına da sahip Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, amacımız gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirerek, sağlıklı bir çevre sağlanması için çevreci havalimanı projelerine destek vermeye devam etmek olacaktır” dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim