• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

ISG içerisinde MYO kampüsü açıldı

ISG içerisinde MYO kampüsü açıldı
Bundan altı yıl önce ‘doğduğun yerde doy’ ilkesiyle Nevşehir’in Ürgüp ilçesinin Mustafapaşa beldesinde açılan Kapadokya Meslek Yüksekokulu (MYO), yeni öğretim yılında İstanbul’da da hizmet verecek.

ISG içerisinde MYO kampüsü açıldı

Türkiye’de ilk kez bir meslek yüksekokulunun kampusu havaalanı içinde açıldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı içinde açılan yedi sınıflı küçük kampusta Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümlerinde iş garantili eğitim Eylül'de başlıyor.

İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun Mütevelli Heyeti Başkanı yazar Alev Alatlı... Aşçılık, atçılık ve antrenörlüğü, mimari restorasyon, bankacılık ve sigortacılık, internet ve ağ teknolojileri gibi eğitimler veren okulun müdürü ise Alatlı’nın kızı Funda Aktan. Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitiren Aktan, Kapadokya MYO’da çalışmadan önce ulusal bankaların birinde yönetici olarak çalışıyordu. Aktan “Mesleki eğitime gönül verdiğim için buradayım. Asli görevimizin öğrencilerimize ekonominin büyüyen sektör ve iş kollarında doğrudan uzmanlık geliştirmelerini sağlamak olduğuna inanıyoruz” diyor.

600 bin yeni teknisyen lazım

Okulun, havaalanı içindeki kampusunde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri açıldı. Eğitim üç yıl sürecek ve İngilizce yapılacak. Aktan bu bölümü açmalarında havacılık sektöründe önümüzdeki 15 yılın verilerinin etkili olduğunu söylüyor: “Gelecek 15 yılda dünya havacılık sektörünün üç misli büyüyerek yılda 12 trilyon dolar seviyesini aşması bekleniyor. Halen 17 bin civarında olan yolcu uçağı sayısı iki katına çıkacak. 125 bini bizim bölgemizde olmak üzere dünyada 600 bin yeni teknisyene ihtiyaç duyulacak. Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nu bu büyük resmin bir parçası olarak görmek lazım. Nitekim 2005’ten beri sivil havacılık sektörüne ara eleman yetiştiriyoruz.”

Sabiha Gökçen Havaalanı’nın İleri Teknoloji Endüstri Parkı projesinin ilk aşaması olduğunu hatırlatan Aktan “Bu çerçevede, sivil havacılık sektörünün yüreğinin attığı İstanbul’daki iki merkezden biri. Eğitim faaliyetlerimizin bir bölümünü Sabiha Gökçen Havaalanı’nın hizmet şemsiyesi altında sürdürmemizin eğitimin nitelik ve niceliğinin iyileştirilmesi yolunda önemli bir katkı sağlayacağı muhakkak. Programda eğitim alacak öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken yarı zamanlı çalışma imkanına da kavuşacaklar” diyor.

Balon pilotluğu bölümü de açtılar

Kapadokya MYO’nun Mustafapaşa Kampusu’nde Uçak Teknolojisi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) ve Türkiye’nin ilk istihdam garantili uygulamalı hosteslik programı olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarında eğitim veriliyor.

Aktan, gençlere bir de müjde veriyor: “Ayrıca bölgemize mahsus bir turistik faaliyet olan sıcak hava balonculuğu alanında pilot yetiştirmek üzere 2011-2012 eğitim yılında Balon Pilotluğu adıyla bir önlisans programı başlatıyoruz. Bu programlar Nevşehir Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi’nden (METEB) öğrenci kabul ediyor. Dolayısıyla sivil havacılıkta olduğu gibi okulumuzun eğitim verdiği tüm diğer alanlarda da işverenler, sektörün duayenleri ve insan kaynakları kuruluşlarıyla yakın temas içinde, onların talepleri doğrultusunda eğitim veriyoruz. Halen THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş. ile birlikte 300 kursiyerlik eğitimi yürütmekteyiz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim