• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İSG'de teknolojik altyapı desteği SITA'dan

İSG'de teknolojik altyapı desteği SITA'dan
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), teknolojik altyapı desteğini SITA’nın (Uluslararası Havacılık Telekomünikasyonları Birligi) ‘Havalimanı Yönetim Çözümleri’nden sağlıyor.

SABİHA GÖKÇEN’İN YOLCU OPERASYONU ALTYAPISI SITA’YA EMANET

Bir yandan verimliliğe odaklanırken, diğer yandan da yolculara, havayolları şirketlerine, havalimanındaki tüm kullanıcılara daha iyi hizmet vermek amacını güden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), teknolojik altyapı desteğini SITA’nın (Uluslararası Havacılık Telekomünikasyonları Birligi) ‘Havalimanı Yönetim Çözümleri’nden sağlıyor.

Yolcu trafiğini 2009 – 2010 yılları arasında %74, 2011’in sadece ilk çeyreğinde %29 yükselterek dünyanın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer alan İSG’nin, bu başarısında SITA’nın benzersiz IT sisteminin katkısı çok büyük. 4 milyon dolarlık bir yatırımla yaklaşık yedi yıllık süreç için uygulamaya konan SITA ‘Havalimanı Yolcu Hizmetleri’ çözümü; yolcu check-in işlemlerinin ve terminal binası içindeki bekleme azaltılmasına yardımcı olurken, havalimanından yapılan uçuşların güvenlik standardını ve zaman performansını da geliştiriyor.

İSG, hâlen 47 farklı havayolunu ağırlayarak, yılda 11 milyonu aşkın yolcuya hizmet veriyor.

Yolcu trafiğinde sadece 2011’in ilk çeyreğindeki %29’luk artış ile dünyanın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG)’nin bu başarısında havacılık sektöründe donanım ve yazılım alanında en kuvvetli altyapıya sahip şirketlerden SITA ile çalışmasının büyük etkisi bulunuyor. 4 milyon dolarlık yatırım ve 7 yıllık uygulama süresini kapsayan anlaşma çerçevesinde SITA havalimanında; donanım, yazılım ve bunlarla ilgili tüm birimler için gereken bilgi teknolojileri sistemlerini kurarak entegrasyonunu sağlıyor.

Gökhan Buğday: “ SITA’nın güvenilir ve esnek IT çözümleri yolcu artışımızı destekledi”

İSG CEO’su Gökhan Buğday, SITA’nın 10 yılı aşkın işbirliği süresinde İSG’nin ihtiyaçlarını karşılamak adına güvenilir, esnek IT çözümleri sağladığını söyledi. Buğday sözlerini şöyle sürdürdü: ”Operasyonlarımızı daha entegre hale getirip, otomatize etmeyi düşünmeye başladığımızda, SITA’nın sürekli yükselen yolcu sayısı artışımızı desteklemek için ihtiyaç duyduğumuz sistemleri sunabileceğini biliyorduk.”

Bagaj işlem süreleri yüzde 16 azaldı

SITA, Havaalanı Yönetim Sistemi (AMS) Uçuş Bilgi Sistemi (FIDS), Kaynak Yönetim Sistemi (RMS), Lokal Check-in Sistemi (LDCS), Ortak kullanımlı terminal ekipmanları (CUTE) ve bagaj eşleştirim (BRS) çözümlerine ek olarak ve aynı iletişim altyapısını kullanacak havayolu bağlantılarının entegrasyon ve yönetimini de sağlıyor. İSG, SITA AMS Sistemi kullanılmaya başladığından bu yana kaynak yönetiminin geliştirilmesiyle, kapasite planlamasını ve aktif kullanım sürelerini daha iyi yöneterek, bagaj alım sürelerinde %16’lık bir iyileşme sağladı. Sistem sayesinde havalimanının tamamında gerçek zamanlı uçuş ve diğer bilgileri izleme olanağı sağlayarak, uçuş ve bagaj ve takip hizmetleri iyileştirildi ve yolcuların seyahat deneyimi geliştirilmiş oldu.

Berk Albayrak: “Tüm havalimanı kullanıcılarına en iyi müşteri deneyimini sunabiliyoruz”

İSG COO’su (Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) Berk Albayrak, büyümeye devam ederken, yeni kaynak yönetim sisteminin ve tüm havalimanındaki gelişmiş entegrasyonun genel itibarıyla bütün operasyonların geliştirilmesine yardımcı olacağını aktardı. Albayrak, böylece yolculara, havayolu şirketlerine ve tüm havalimanı kullanıcılarına mümkün olan en iyi müşteri deneyimini sunabilme olanağı bulduklarına dikkat çekti.

Hani El Assaad: “İSG’nin akıllı havalimanı olmasına katkı yaptık”

İSG’ye optimizasyon konusunda yardımcı olduklarını belirten SITA Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Hani El Assaad: ”İSG böylece akıllı havalimanı olmak üzere doğru zamanda, doğru yerde, doğru ürünlere sahip oldu“ dedi. Mr. El Assaad, artık havalimanı sistemleri arasında güçlü entegrasyonun mevcut olduğunu hatırlatarak, bu sayede doğru faturalama aşamasının ilerisine geçilerek, gerçek zamanlı raporlamanın mümkün olduğunu ifade etti.

İSG’yi genişletmek ve modernize etmek için birkaç yıl içinde 336 milyon Euro yatırım yapıldı

2009 yılında çevre dostu yeni bir uluslararası terminali ve eklerini hizmete açan İSG, hâlen 47 farklı havayolunu ağırlıyor ve yılda 11 milyonu aşkın yolcuya hizmet veriyor. 4 katlı otopark, 128 odalı otel, 400 m2’lik konferans merkezi, 5000 m2’lik yeme-içme alanı, duty free alışveriş alanı, 112 check-in bankosuyla hizmet sağlıyor. Tüm terminal binaları, otoparklar, yer hizmetleri, kargo ve uçak yakıt ikmal faaliyetleri, otel ve CIP tesisleri, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG) tarafından işletiliyor.

SITA hakkında… En teknolojik uygulamaları İSG’de kullanıyor...

İSG’nin devam eden gelişim sürecinde, kaynak yönetim sisteminin otomasyonuna odaklanan SITA; AMS (AODB, RMS ve FIDS’nin (Uçuş Görüntüleme Sistemi) hem servis sağlayıcısı hem de sistem entegratörü olarak hizmet veriyor. SITA, IT teknolojisini sahaya uygularken 350 FIDS ekranı, 50 çıkış kapısı, sekiz transit bankosu ve bagaj eşleştirme sistemi için 30 el terminali kurdu. Havalimanı operasyonlarının tek, entegre veri tabanından gerçek zamanlı izlenebilmesini sağlayan AODB, tüm havalimanın, operasyonel verilerin, uçuş ekranlarının daha iyi planlanması sağlanıyor. SITA İSG’de kapasite planlamasına, personel ve varlık yönetimine yardımcı olmak için RMS, havalimanındaki rehber bilgileri, havalimanı yerleşimi ve yönlendirme bilgileri, check-in ve uçağa gidiş uyarıları gibi yolcu işletim sistemleri için gelişmiş FIDS sistemini kullanıyor. Bagaj güvenliği ve daha iyi takip amacyla BRS’i uygulayan SITA, CUTE (Ortak Kullanımlı İş İstasyonları Sistemi) ile; havayollarının kendi tescilli uygulamalarını CUTE üzerinde çalıştırarak, havayolu şirketlerinin kullandıkları farklı sistem ve uygulamaların ortak bir platformda çalıştırılabilmesine imkan sağlanıyor. Bu sayede, hem havayolları hem de terminal işletmesi açısından yatırım maliyetlerinde kazanç sağlıyor. Havalimanında düşük maliyetli, kolay kullanımlı bir lokal check-in Sistemi olan Maestro ve kayıp ve zarar görmüş bagajları takip etmek için kullanılan WorldTracer sistemi de SITA’nın İSG’de hayata geçirdiği uygulamalar arasında yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim