• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

IŞİD, 28 Türk TIR şoförünü rehin aldı

IŞİD, 28 Türk TIR şoförünü rehin aldı
Irak Şam İslam Devleti(IŞİD)'nin İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldığı öğrenildi.

rak'ın en büyük ikinci kenti Musul’da Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Irak'ta bulunan ve arkadaşları rehin alınan Hüsnü Akbaş ise dün gece konvoy halinde giden 28 TIR şoförü ile sabah konuştuğunu ve şoförlerin rehin alındıklarını söyledikten sonra bir daha kendileriyle temasın kesildiğini ifade etti.

İskenderun Limanı'ndan Irak'ın Musul kentine bağlı Geyara ilçesindeki termik santrale mazot taşıyan 28 Türk şoförü, dün gece Mahmur üzerinden konvoy halinde ilçeye hareket etti. Sabah saatlerinde arkadaşlarını arayan şoförler IŞİD militanları tarafından tankerlerine el konulduğunu ve santralin ele geçirildiğini ve kendilerinin de rehin alındıklarını söyledi. Şoförlerin arkadaşı olan ve kendisi Mahmur'da kalan Hüsnü Akbaş, uzun süredir İskenderun'dan Musul'a tankerlerle mazot taşıdıklarını belirterek, "Dün akşam 28 arkadaşımız tankerleri ile konvoy halinde Mahmur üzerinden Geyara'daki termik santrale mazot götürmek için hareket etti. Sabah saatlerinde görüştüğümüz bir arkadaşımız IŞİD militanlarının termik santrali ele geçirdiğini ve tankerlerine el koyarak kendilerini de rehin aldıklarını söyledi ve telefon kapandı. Sonra bütün aramalarımıza rağmen kendilerine ulaşamadık" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, rehin alınma nedeniyle bazı şoförlerin kendisini de arayarak durumdan haberdar ettiğini ve kendisinin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

BİNLERCE KİŞİ DUHOK VE ERBİL'E KAÇIYOR

Musul'da Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, binlerce Musullu’nun Irak Kürt yönetimi idaresinde bulunan Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre, IŞİD, Musul’un Tennak, Yermuk, 17 Temmuz ve Risale mahallelerinde kontrolü ele geçirdiği ve mahallelerde oturanlara anons yaparak evlerini terk etmelerini istediği bildirildi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim