• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Işık: "Acenteler gemilerin eli ayağıdır"

Işık: "Acenteler gemilerin eli ayağıdır"
Çanakkale'de hizmet veren Flama Denizcilik Turizm Ticaret Limited Şirketinin Müdürü Ayhan Işık yaptığı açıklamada, boğazdan geçen gemilere lojistik destek sağladıklarını söyledi.

Işık: "Acenteler gemilerin eli ayağıdır"

Neredeyse tüm dünyadaki okyanusları, denizleri dolaşan transit gemilerin adeta karadaki temsilcileri konumundaki acenteler, uzun süre toprağa ayak basamayan denizcilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 24 saat hizmet veriyor. 

Çanakkale'de hizmet veren Flama Denizcilik Turizm Ticaret Limited Şirketinin Müdürü Ayhan Işık yaptığı açıklamada, boğazdan geçen gemilere lojistik destek sağladıklarını söyledi. 

Gemilerin geçişi ile ilgili koordineyi ve onların boğazdan sırasıyla geçmesini sağladıklarını belirten Işık, gemilerin ihtiyaçlarını karşılayan başka firmalar olduğunu da bildirdi. 

-"Acentelerin imzası olmadan ne yükü boşaltılır ne de gidebilir"- 

20 yıldır sektöre hizmet verdiğini anlatan Ayhan Işık, yaptıkları işin zamana karşı yarış olduğunu belirterek "Seyrüsefer ile ilgili en yeni bilgilere sahip olmak, sektör ile ilgili bilgileri atlamamak zorundasınız. Gemiler araba gibi değildir. Gemi boğaza girdiğinde duracak ve park edecek yeri yok. Saatle, zamanla bu hizmetleri vermek zorundasınız. Aksaklık olduğu zaman bir daha telafisi yok. Telafisi olmadığı içinde mümkün olduğu kadar titiz ve dikkatli olmak zorundasınızdır." dedi. 

Yaptıkları işin büyük sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Işık, "Gemi limana gelse, boğazdan geçse dahi bütün sorumluluk acentededir. Geminin geçişi esnasında yapılacak hizmetler olsun, herhangi bir konuda, yük aldınız, yük verdiniz, acentenin imzası olmadan gemi gidemez. Yük getirdiniz; acentenin imzası olmadan yükünü boşaltamaz. Geminin armatörü 'ben boşaltacağım' dese de boşaltamaz, alıcı da 'ben alacağım' dese alamaz. 4 yıl önce acentelere yetki belgesi verildi, yetki belgesi olmayan acente çalışamaz. Gümrükten, valilikten ve polisten izin almayan personel gemiye gidemez, hepsi tam kontrol altındadır." 

-24 saat kesintisiz hizmet- 

Verdikleri hizmetin hayati önem taşıdığını, şartlar ne olursa olsun kesintisiz çalışmak zorunda olduklarını belirten Işık, "Hava esiyor, denize çıkıyorsunuz. Burada gemiler çalışmaz durumdayken, biz denizde koca koca tankerlere, gemilere çıkıyoruz. Gemiye çıkarsınız evrak verirsiniz, evrak imzalatırsınız, gecesi, gündüzü, saati yok. 'Şu saate gelin' deme şansınız yok. 24 saat kesintiniz çalışıyoruz. Geminin giyecek, yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, gemide yaşanan hastalık, ölüm ve kaza gibi sorunlar için de hizmet veriyoruz. Kısaca gemilerin eli ayağı, kulağı, gözü, her şeyi acentelerdir." diye konuştu. 

24 yıldır denizcilere hizmet veren T.S Alesta acentesinin sahibi Teoman Sarıoğlu, boğazdan geçen gemilere her türlü hizmeti verdiklerini belirterek, Denizcilik Müsteşarlığı'nın verdiği yetki belgesiyle boğazdan geçen gemilerin taleplerini karşıladıklarını söyledi. 

Sarıoğlu, 
"Bozcaada'dan, Gelibolu Doğanaslan'a kadar hizmet veriyoruz. Acente motorumuz var. Onunla 24 saat, yaz kış, bayram, tatil hiç ara vermeden hizmeti sürdürüyoruz. Diyelim ki, gece yarısından sonra boğazdan geçen bir gemi ekmek istedi. Bunu hemen temin edip, gemiye götürüyoruz. Ama genelde gemiler önceden istekleri konusunda bize bilgi veriyor. Genellikle çok acil istek olmuyor, olsa da 3 ya da 5 saatlik sürede temin ediyoruz. Gemiler seyir halindeyken onların isteklerini yerine getiriyoruz. " dedi. 

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim