• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İskenderiye seferleri gelecek ay başlıyor

İskenderiye seferleri gelecek ay başlıyor
Mersin-İskenderiye arasında faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Suriye'ye alternatif Ortadoğu kapısı olacak.

İskenderiye Ro-Ro seferleri gelecek ay başlıyor 

Mersin-İskenderiye arasında faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Suriye'ye alternatif Ortadoğu kapısı olacak.

MEGİAD Başkanı Gürsoy: ''Gelecek ay faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Türkiye'den Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstlenecek''

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin-İskenderiye arasında Ro-Ro seferlerinin gelecek ay başlatılmasının planlandığını belirterek, yeni hattın, Türkiye'den Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstleneceğini bildirdi.

Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasında serbest ticaret anlaşmasının askıya alınmasının ardından, Türkiye'nin Mersin Limanından Mısır'ın İskenderiye Limanına Ro-Ro seferlerine başlatılmasına yönelik sürdürdüğü çalışmaların, memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Altyapısı tamamlanan Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferlerinin, Şubat ayı içerisinde başlamasının planlandığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

''Gelecek ay faaliyete geçmesi planlanan yeni hat, Türkiye'den Ortadoğu'ya sevkıyatta önemli rol üstlenecek. Mısır'la kurulacak iyi ticari ilişkiler sayesinde Türk işadamları o bölgede daha fazla yatırım yapma şansına sahip olacak. Ro-Ro seferlerinin başlaması gerek ithalat ve ihracat, gerekse transit taşımacılığa büyük bir katkı sağlayacak. Böylece iş adamlarımız Mısır'a ihracat yapacağı gibi, İskenderiye aracılığı ile ellerindeki ürünleri Afrika'ya kadar gönderebilme şansını elde edecekler. Mısırlı iş adamlarının malları da, Türkiye üzerinden Türkiye Cumhuriyetleri ile Rusya ve Avrupa'ya gidebilecek.''
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim