• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İskenderun DTO'dan Limak'a ziyaret

İskenderun DTO'dan Limak'a ziyaret
İskenderun DTO Başkanı Bülent Kavsak, "Eğer Amanos Dağları'na yeni bir geçit açılması projesi de hayata geçirilirse, İskenderun Limanı eskisinden daha hareketli günleri yakalayacaktır" dedi.

İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Bülent Kavsak, "Eğer Amanos Dağları'na yeni bir geçit açılması projesi de hayata geçirilirse, İskenderun Limanı eskisinden daha hareketli günleri yakalayacaktır" dedi.

İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Kavsak, Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Tümiş'i ziyaret etti.

Kavsak, İskenderun Limanı'nın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e açılan kapısı olduğunu belirterek, limanın yıllar sonra özelleşmesinin kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, İskenderun Limanı'nı güçlü bir firmanın aldığını söyledi.

Limandaki yenileme ve değişim çalışmalarının bir an önce tamamlanması temennisinde bulunan Kavsak, "Burayı işi çok iyi bilen bir grubun almasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Başta İskenderun ve çevresi olmak üzere tüm bölge halkının umutları yeniden yeşerdi. Eğer Amanos dağlarına yeni bir geçit açılması projesi de hayata geçirilirse İskenderun Limanı eskisinden daha hareketli günleri yakalayacaktır" diye konuştu.

Tümiş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye için önemli bir yere sahip İskenderun Limanı'nda şu anda modernizasyon çalışmaları yapıldığını ve çalışmaların tamamlanmasıyla limanın rantabl hale geleceğini ifade etti.

Limanda tüm alt ve üst yapı inşaatlarının plan ve projeler çerçevesinde yeniden yapılacağına değinen Tümiş, ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını, limanın konteyner taşımacılığında kullanılacağını kaydetti.

Tümiş, Türkiye'ye gelen en büyük ölçekli gemilerin limanın faaliyete geçmesiyle İskenderun'a yanaşacağını bildirerek, limanla hem İskenderun'a hem de Türkiye'ye güzel şeyler katacağını dile getirdi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim