• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İskenderun Limanı bölgeyi canlandıracak

İskenderun Limanı bölgeyi canlandıracak
TCDD'ye ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesinin ardından yerel yatırımcılar proje kapmak için yarışa girdi.

İskenderun Limanı, dünya limanları ile boy ölçüşecek

TCDD'ye ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesinin ardından yerel yatırımcılar proje kapmak için yarışa girdi.

TCDD'ye ait İskenderun Limanı'nın özelleştirme ihalesinin gerçekleştirilmesi, bölgede yeni yatırımların habercisi olarak yöre halkı, esnafı, sanayici ve işadamlarını umutlandırdı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Müfit Tennioğlu, ilçenin kurulduğundan bu yana bir liman şehri olduğunu, limanının yöreye katkısını halkın çok iyi bildiğini, ancak uzun yıllar verimli çalışmamasının yöre halkını üzdüğünü söyledi.

Limanın özelleştirilmesinin ilçenin kalkınması adına önemli bir gelişme olduğunu belirten Tennioğlu, ''İhaleyi alan Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ'nin yapacağı yatırımlarla İskenderun Limanı, dünya limanları ile boy ölçüşecek duruma gelecek'' dedi.

Lojistik merkezi

Tenioğlu, lojistik merkezi olarak yapılması düşünülen yerin de limanın çok yakınında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bu merkezin de faaliyete geçmesi limana ayrı bir katkı sağlayacaktır. Otoban ve demiryolu bağlantısı bulunan limanımız, Türkiye'nin birçok limanında olmayan avantajlara sahiptir. Limanın tam kapasite çalışmasıyla ve GAP ürünlerinin ihracı da buradan gerçekleşecektir. Konteynır terminalinin de kurulmasıyla İskenderun 1980'lerdeki canlılığına yeniden kavuşacaktır.''

Körfez Savaşı bitirdi

Ro-Ro İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yüksekgönül de iyi şartlarda ihale edildiğini belirttiği limanın İskenderun'un can damarı olduğunu vurguladı. ''İskenderun Limanı'nın özelleşmesi yıllardır bekleniyordu. Liman, şehrin can damarıdır'' diyen Yüksekgönül, ''Önceki ihalenin yaklaşık 4 kat fazlası bir rakamın devletin kasasına girmesi önemli bir gelişmedir. Önemli olan ülke, bölge ve kent ekonomisine katkısıdır. Bunun için de Rekabet Kurulu'nun bir önce tasdikini yapması gerekiyor'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim