• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İskenderun Limanı esnafı umutlandırıyor

İskenderun Limanı esnafı umutlandırıyor
Hatay ekonomisinin can damarı olarak bilinen İskenderun Limanının Limak tarafından alınması ve yatırım çalışmalarının başlaması esnafı umutlandırdı.

Limanda Yatırımların Başlaması Esnafı Umutlandırıyor

Hatay ekonomisinin can damarı olarak bilinen İskenderun Limanı'nın Limak tarafından alınması ve yatırım çalışmalarının başlaması esnafı umutlandırdı.

ABD’nin Irak’a uyguladığı ambargo ve Körfez savaşından bu yana işlerliğini yitiren ve bir türlü modernizasyonu yapılmayan İskenderun Limanının Limak firmasına devri ile bölgede ekonomik hareketliliğin artacağı belirtiliyor.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Halil Şahin, limanın çalışması ile özellikle nakliye ve hizmet sektörünün hareketleneceğini bildirdi.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi 2. Başkanı Remzi Çaylı ise “Esnaf tek umut ve kurtuluş olarak limanın çalışmasını bekliyor. Sanayi esnafı kepenk kapatma noktasına geldi. Limanın çalışması, nakliye sektörünün artması bölgede ekonomik canlılık getirecek ve sıcak para akışı sağlanacak, Bu hareketlilik ise berberinden lokantacısına, kebapçısından otelcisine, kaportacısından tamircisine kadar yansıyacaktır. Ancak liman yetkililerinin bölgemizdeki firmalarla diyalog kurması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, 1990’lı yıllarda sanayi esnafının siparişleri karşılamak için gece gündüz çalıştığını belirterek, "Limanın işlerliğini kaybetmesi ile sanayi esnafı çalışamaz hale geldi. Bu da bir çok sanayi esnafının kepenk kapatmasına sebep oldu. Limanın özelleşmesi ve yatırımcı firmasının çalışmalara başlamasını takip ediyoruz ve bölgemize ekonomik canlılığın gelmesini dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.

Kaporta ustası Abdullah Karakurt ise “Sanayiden çekiç sesi gelmez oldu. Limanın çalıştığı yıllarda gerek kamyon, gerekse diğer araçların tamir, bakım, kaporta işleri olur, aralıksız çalışırdı. Şimdilerde ise işler çok durgun, İskenderun ekonomisinin can damarı olan Limanın hareketlenmesi sanayi esnafı başta olmak üzere tüm esnaf kesimlerine olumlu yönte etki edecektir.” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim