• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İskenderun Limanı'na umutla bakılıyor

İskenderun Limanı'na umutla bakılıyor
İskenderun’da faaliyet gösteren Türkmen Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, İskenderun'un en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti.

İskenderun’da faaliyet gösteren Türkmen Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, İskenderun'un en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti.

İskenderun Limanı'nın özelleştirildiğini ve Limak firması tarafından yatırımlara başlandığına dikkat çeken Diler, "İskenderun halkımız yıllardır limanın özelleşmesini bekliyor. Limak firmasından isteğimiz bu bölgede yaşayan insanları istihdam konusunda yardımcı olmalarıdır. Çünkü insanlarımız limana umutla bakıyorlar." dedi.

Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Ali Diler, “İskenderun için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. İskenderun’da halkımızın en büyük sorunlarından biri işsizlik. İşsizliğin çözümü noktasında özelleştirilen İskenderun Limanı'nda yatırımlara başlayan Limak firmasının bu bölge insanlarını işe almalarını bekliyoruz. Bu bağlamda siyasilerin bizlere verdiği sözleri de unutmuş değiliz.” diye konuştu.

Hatay’ın büyük şehir olma konusuna da değinen Başkan Diler, şunları söyledi: “İskenderun’un yapılacak seçimler sonucunda ne durumda olacağı, büyük şehir belediyeciliğin şehrimize ne getirip ne götüreceği çok önemli. İskenderun Hatay’ın en büyük ilçesi ve il düzeyinde bir şehir. Hatay ekonomisinin de yükünü İskenderun çekiyor.”

Fransa’da kabul edilen Ermeni yasa tasarısı ile ilgili görüşlerini ortaya koyan Diler, “Fransa’ya karşı yapılan protestoların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda el birliği olmamız, gerekli protestomuzu ve tepkimizi ortaya koymamız lazım.” ifadesini kullandı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek de şöyle konuştu: “İskenderun’da işsizliğin çözümü noktasında limanın bu bölgeden işçi alımı konusunda geçtiğimiz günlerde belediyemizi ziyaret eden Limak firması ile görüştük. Limanın çalışması ile İskenderun ekonomisi canlanacak. Belediye olarak liman çevre yollarının genişletilmesi ve trafiğin rahatlatılması noktasında çalışmalarımız var. Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen yasa ile ilgili Fransızlar kendi gerçek yüzlerini ortaya koydular ve tüm dünya Fransızların ne olduğunu anladı. İskenderun Belediyesi olarak her zaman sivil toplum kuruluşlarımızın yanındayız ve anların görüş ve düşüncelerini alıyoruz.” 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim