• BIST 9576.8
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

İskenderun Limanı'na yatırım yapılmalı

İskenderun Limanı'na yatırım yapılmalı
İskenderun Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Remzi Çaylı, İskenderun Limanı'nın özelleşme sürecinin hızlanması ve yatırımların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

İskenderun Limanı'nın özelleşme süreci hızlanmalı

İskenderun Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Remzi Çaylı, İskenderun Limanı'nın özelleşme sürecinin hızlanması ve yatırımların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Devlet Demiryolları İşletme Genel Müdürlüğü'ne ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilme ihalesini 372 milyon dolara Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş'ye verilmesi sanayi ve İskenderun esnafını umutlandırdı. İskenderun Limanı'nın özelleştirilme sürecinde mahkemeye giden Liman-İş Sendikasının süreci uzatmaktan başka bir şey yapamayacağına vurgu yapan Çaylı, "Limanın özelleştirilmemesi ve sürecin uzatılması için Liman-İş Sendikasının mahkemeye başvurduğu söylentileri var. Limanın özelleştirilmesi sürecinde yatırımcı firmanın vakit kaybetmeden çalışmalara başlaması lazım. Acaba alan firmanın mahkeme yine iptal mi edecek süre uzayacak mı düşüncesi hakim oluyor bu da esnafımızı ve İskenderun halkını endişelendiriyor. Bunun bir an önce neticelenmesi lazım." dedi.

İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesinin bölge ve ülke ekonomisi için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Çaylı, "İhaleyi alan firmanın limana bir an önce yatırım yapması lazım. İskenderun Limanı daha öncede ihale edildi ve mahkeme iptal etti. Süreç uzayınca İskenderun ekonomisi kaybetti. Sanayi esnafı olarak beklentilerimiz büyük. İskenderun'da Körfez savaşı öncesi Irak ve Ortadoğu'ya çalışan 420 nakliye firması vardı ve gece gündüz demeden çalışırdı. İskenderun'da nakliyecisinden sanayicisine, esnafından berberine, lokantacısından terzisine kadar herkes çalışırdı. İnşallah süreç fazla uzamaz ve kısa sürede çözülür. Bu konuların takipçisiyiz ve gözümüz kulağımız limanda." ifadelerini kullandı.

Madeni İşler Sendikası İkinci Başkanı Abdullah Karakurt ise, sanayi esnafının yıllardır işsizlikten kırıldığı ve sanayiden çekiç sesinin gelmediğine vurgu yaparak, "Sanayi esnafları olarak dört gözle limanın çalışmasını bekliyoruz. Limanın özelleşmesine sevindik, ancak sürenin uzaması İskenderun ekonomisini sekteye uğratır, bu da tüm İskenderun halkına yansır" diye konuştu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Müfit Tennioğlu ise, limanın özelleşmesinin ardından yatırımların yapılacağını ve bölgenin ekonomik yönden canlanacağını belirterek, körfezin önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi haline geleceğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim