• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İskenderun Limanı’nda ro- ro hareketlilliği

İskenderun Limanı’nda ro- ro hareketlilliği
Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle zor günler geçiren nakliye sektörü, İskenderun Limanı’ndan TIR’ların Ro-Ro gemileriyle taşınması sayesinde hareketlenmeye başladı.

 

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Özelleştirme sonrası İskenderun Limanı’nda Limak Port tarafından yapılan yatırımları yerinde inceledi. Vali Lekesiz ve Kaymakam Su, Limak Port Müdürü Oğuz Tümiş’ten devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aldı.
 
Lekesiz, Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle durma noktasına gelen nakliye sektörünün canlandırılması için İskenderun Limanı’ndan Ro-Ro seferleri başlatılmasının, Cilvegözü Sınır Kapısı’na alternatif oluşturduğunu söyledi. Vali Lekesiz, Ro-Ro gemilerine yüklenen TIR’ların deniz yoluyla daha güvenli olarak seferlerini yaptıklarını dile getirdi.
 
İskenderun Limanı’nda Hellenic Seaways adlı Ro-Ro gemilerine TIR’ların yüklenmesini izleyen ve geminin güvertesini de gezen Vali Lekesiz, gemide yemek yiyen TIR şoförleri ile sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
 
TIR şoförleri ise hallerinden memnun olduklarını, daha güvenli bir şekilde Mısır’a deniz yolu ile gittiklerini ve oradan da karayolu ile Ortadoğu ülkelerine mallarını teslim ettiklerini ifade etti. Sürücüler, İskenderun Limanı’nın Cilvegözü Sınır Kapısı’na oranla daha güvenli olduğunu ve daha az masrafla seyahat ederek sefer yaptıklarını belirtti.
 
Gemide açıklamalarda bulunan Turman Gemi Acentesi yetkilisi Teoman Gülay ise İskenderun Limanı’ndan Mısır’a deniz yolu ile taşınan TIR sayısını artırmak için daha büyük gemilerin getirileceğini ve sefer yapılacağını bildirdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim