• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İskenderun, Mersin Limanı'nı sallayacak

İskenderun, Mersin Limanı'nı sallayacak
İskenderun Limanı'nın faaliyete girmesiyle Mersin Limanı'ndaki iş hacminin yüzde 30-40 arasında azalacağı kaydedildi.

İskenderun Limanı, Mersin Limanı'nı sallayacak

İskenderun Limanı'nın faaliyete girmesiyle Mersin Limanı'ndaki iş hacminin yüzde 30-40 arasında azalacağı kaydedildi.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek yaptığı açıklamada, "İskenderun Limanı'nın çıkış noktaları olduğunu belirterek, liman bir ay içerisinde çalışmaya başlayacaktır. Bizler kendimizi buna hazırlamalıyız, limanın tam verimle çalıştığı zamanları çok iyi hatırlıyorsunuz. Oluşturulacak konteynır limanı ile Mersin Limanı'ndan yükleme ve boşaltma işlemlerinin yüzde 30-40 oranında İskenderun Limanı'na kayacak” dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise İskenderun Limanı'nın özelleşmesi sonrasında ortaya çıkan tabloda Mersin Limanı'na göre çok büyük avantajı olduğunu söyleyerek, "Birincisi coğrafi yakınlık açısından, Mersin Limanı'nın konteynır taşımacılığı açısından avantajlı hale gelecektir. Kayseri'de dahil olmak üzere çevre illerin ticari taşımacılığı İskenderun Limanı'nın konteynır terminaline dönüştürülmesiyle birlikte buraya kayacaktır. Mersin Limanı'nın mevcut yapısının en az yüzde 60'ı bize döner. Kaldı ki biz bu coğrafyayı hedefleyerek çalışmalarımızı düşürürsek sahip olduğumuz coğrafyaya haksızlık ve saygısızlık etmiş oluruz. Dediğim gibi Kafkasları, Irak'ı Orta Doğu'yu, Akdeniz'i tamamını hesaplamamız lazım. Mersin limanı ile İskenderun Limanı'nı teknik yapıdan ele aldığımız zaman İskenderun Limanı'nın avantajlı durumda olduğunu görmekteyiz. Zaten özelleştirilmede fiyatın yükselmesinin sebebi de bu özelliklerin fark edilmiş olmasıdır. Limanın hareketlenmesiyle birçok sektör üç beş yıl içerisinde liman sayesinde hareketlenecek. Bunların hiç biri hayal değildir" dedi.

MERSİN'DE LOJİSTİK ŞİRKETLERİNİ BEKLEYEN TEHLİKE

Mersin'de faaliyetlerini sürdüren yüzlerce firmayı bekleyen büyük tehlike İskenderun Limanı'nın faaliyete girecek olması olarak gösteriliyor. İhracat ve ithalat yapan firmaların çoğunun Adana, Gaziantep ve Kayseri illerinden oluşması ve dolayısıyla bu illerin İskenderun'a daha yakın olması nedeniyle birçok firmanın İskenderun Limanı'nı seçeceğini belirten lojistik şirketleri bu durumdan dolayı birçok firmanın kapısına kilit vuracağını iddia etti.

ŞİRKETLER İSKENDERUN'A OFİS AÇIYOR

Mersin Limanı'nın iş hacminin düşeceğini ve yoğunluğun İskenderun Limanı'na kayacağını belirten bazı lojistik şirketleri İskenderun'a ofis açma hazırlığına başladılar. Bazı firmalar ise tamamen İskenderun'a taşınma hazırlıkları yapıyor. İskenderun Limanı'nın tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte Mersin'de lojistik sektöründe işten çıkarılmaların çoğalacağı belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim