• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

"İskenderun-Mısır" Ro-Ro hattında sefer durdurma kararı

"İskenderun-Mısır" Ro-Ro hattında sefer durdurma kararı
Un Ro-Ro’nun iş ortağı Salem Al Makrani Ro-Ro firması, Mısır Adabiya Limanı’nda yaşadığı sorunlar nedeniyle seferlerini durdurma kararı aldı.

23 Mayıs 2014 itibariyle gümrüklenmiş 200’ün üzerinde araç, İskenderun Limanı’ndan Mısır’a gitmek için sahaya giriş yaptı. Tır’lar, limanda uzun kuyruk oluştu. Araç yüklerinin ise meyve sebze türünde bozulabilir gıda olduğu öğrenildi. 

Bu hatta daha önce 2 yıldan beri çalışan Alkor ve Sisa Ro-Ro firmalarının iflas etmesi sonucunda Un Ro-Rofirmasının gelmesiyle ümitlenen Hatay nakliyecisi ve Türk ihracatçısının zor günler yaşadığı bildirildi. Firma yetkilileri, sorunun çözümü noktasında görüş bildirdi. Yetkililer, “İskenderun Mısır hattına acilen devlet desteği verilmelidir. Aksi takdirde Ortadoğu’ya yapılan ihracatımız ve taşımalarımız ciddi oranda kayıplarla sonuçlanır. Türk nakliyecisi devlet tarafından desteklenmelidir ki, yurt dışındaki rakipleri ile aynı şartlarda rekabet edebilsin” dedi. 

Konuyla ilgili hattı kullanan firmalara Un Ro-Ro tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; “Adabiya Limanı’nın güneyinde bulunan Sukhna Limanı’ndan hattın işletilmesi için Mısır makamlarına başvuruda bulunulmuş, konuyla ilgili olumlu cevap alınamaması üzerine İskenderun-Mısır-Suudi Arabistan hattını, sorunlar çözülene kadar durdurmak zorunda kaldığımızı üzülerek bilgilerinize sunuyoruz” ifadesine yer verildi. 

Yaptığı açıklamada firmalardan Mısır ve Suudi Arabistan’daki araçlarını en kısa sürede Dhuba ve Damietta Limanı’na yönlendirmelerini isteyen Un Ro-Ro, Türkiye’ye dönüş işlemlerini ise SAMC firması ile birlikte gerçekleştireceğini vurguladı. 

İskenderun’dan Ro-Ro seferlerinin iptal edilmesinin bölge nakliyecisine ciddi oranda ekonomik kayıplar yaşatacağını dile getiren Hataylı firma yetkilileri; “Salem Al Makrani firması para kazanamadığını bahane ederek liman hizmetleri vermeyeceğini Türkiye’deki iş ortağı olan Un Ro-Ro’ya bildiriyor. Un Ro-Ro’da 24 Mayıs Cumartesi günü kalkacak 117 araç kapasiteli gemisine 73 araç alacağını duyuruyor. İstanbul’dan sonra araç yoğunluğunun en fazla olduğu bölge Antakya’dır. Güvenlik nedeniyle karadan gitme şansımız yok. Gemiye mecburuz. Şuanda 200’ün üzerinde bozulabilir gıda yüklü Tır’larımız çıkış bekliyor. Sorun acilen çözülmelidir” diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim