• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

İskenderun Tersanesi'ne ilk gemi siparişi

İskenderun Tersanesi'ne ilk gemi siparişi
İskenderun'da faaliyete geçen İskenderun Tersanesi, ilk siparişini yine İskenderun’a ait yerel bir su altı hizmetleri firması olan, Çağan Dalgıçlık firmasından aldı.

İskenderun Sarıseki Beldesi'nde, yeni faaliyete geçen İskenderun Tersanesi, ilk siparişini yine İskenderun’a ait yerel bir su altı hizmetleri firması olan, Çağan Dalgıçlık firmasından aldı.

İskenderun Tersanesi Genel Müdürü Yılmaz Kurt, yeni aldıkları iş teknesinin proje çalışmalarının Seta Dizayn tarafından yapıldığını belirterek, İskenderun Körfezi'ndeki limanların, termik santrallerin, kıyı tesislerinin ihtiyaçları ve Çağan Dalgıçlık şirketinin yıllara dayanan deniz inşaat tecrübesi dikkate alınarak tasarlandığını söyledi.

Tasarlanan teknenin 20 metre boyunda ve 7.20 metre genişliğinde olacağını ifade eden İskenderun Tersanesi Genel Müdürü Yılmaz Kurt, iş teknesinin 2 x 450 HP güce ve deniz inşaat işlerine uygun özel vinç sistemine sahip olduğunu kaydetti.

İskenderun Tersane Müdürü Yılmaz Kurt, inşa edilecek tekne ile ilgili şunları söyledi; "İş teknesine ayrıca monte edilecek, Ar-Ge çalışmaları devam eden özel tasarım air lift sistemi, bölgedeki kıyı tesislerinin ve enerji santrallerinin su altındaki boru hatlarının yapımında, su altı  kazı işlemlerinde çok hızlı ve işlevsel bir hizmet verecektir. Yeni nesil çevreci ekipmanlar kullanılarak inşa edilecek iş teknesi uluslararası geçerliliğe sahip klas sertifikalarına sahip olacaktır. Bölgede tekne imalatı konusunda da örnek olacağını, hem tersanemizin hem de bölgede bu tarz iş yapmak isteyen firmaların önünü açacağını düşündüğümüz iş teknesi yaklaşık 5 ay süresinde bitirilip suya indirilecektir. Yerel tekne imalat imkanı ve yerel sipariş olması İskenderun’da tekne imalatının ve tersane sektörünün gelişimi açısından son derece önemlidir. Bundan böyle limanlar deniz inşaat ekipmanlarını ve iş teknelerini, İskenderunlu balıkçılar balıkçı teknelerini, turizmciler gezi teknelerini yerel olarak kısa mesafede yaptırabileceklerdir. İskenderun Körfezinde başta denizcilerin ve tüm limanların, üretime ve deniz inşaatlarına katkısı olacak projeleri manevi olarak desteklemeleri her şeyden önce kendi menfaatlerinedir" dedi.

İskenderun Tersane Müdürü Yılmaz Kurt, İskenderun Tersanesi'ne ilk siparişi veren Çağan Dalgıçlık firmasına ve kendilerini destekleyen, teşvik eden başta İskenderun Deniz Ticaret Odası ve diğer kurum ve kuruluşlara  teşekkür etti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim