• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

İskenderun'da ova ile liman buluşması

İskenderun'da ova ile liman buluşması
AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, hükümet olarak Amanos dağlarının altını delerek açacakları tünel ile İskenderun Limanı'nı öce Amik Ovası'na daha sonra da GAP ile entegre edeceklerini söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Amik Ovası'nın bir daha su baskınlarına maruz kalmasına da mani olacaklarını söyledi.

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyeleri ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk, burada gazetecilerle sohbet etti, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Öntürk, tünel projesiyle İskenderun limanını Amik ovasıyla ve dolayısı ile GAP'la bütünleştireceklerini, ancak bunun uzun soluklu bir proje olduğunu söyledi.

Milletvekili Öntürk, Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin yatırımcılar için cazibe yerler haline geldiğini belirterek, "İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların başlaması ile İskenderun önümüzdeki yıllarda Adana gibi Mersin gibi gelişmiş ve büyümüş bir kent halini alacaktır. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın Amanosları titreteceğiz, Ova ile limanı buluşturacağız demesinin ardından çalışmalar başladı.

Limanın hareketlenmesi ve bu bölgede yatırımcının yer bulamaması halinde Hassa veKırıkhan'daki yatırımların yapılması, İskenderun ile Hassa arasında Amanos dağlarından geçecek tünel ile Limanı Amik Ovası dolayısıyla bölgenin can damarı olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)' la buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR ŞART

Öntürk, bu tür projelerin yapılmasında Ekonomik istikrarın büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Şu anda bu istikrar ülkemizde var ve ümit ediyoruz olmaya devam edecek. İstikrarın olduğu bir ülkede büyüme sağlanır. Hedefimiz Dünya'nın en iyi büyüyen 10 ekonomisi arasında olmak. Bunu salarken bu tür önemli projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Hassa bölgesindeki tünel projesi Hatay için gerçekten çok önemli bunun bilincindeyiz ve çalışmalarımızı yatırımlara dönüştürerek elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

AMİK OVASI BİR DAHA SU ALTINDA KALMAYACAK

Milletvekili Öntürk, Hatay Havaalanı'nda bundan sonra sel baskınlarının olmayacağına dikkat çekerek, "Bu yıl yağışların aşırı olması, Suriye ve Türkiye'nin karşılıklı baraj kapaklarını açması ile Amik Ovasında sel baskınları yaşandı. Hükümet olarak almış olduğumuz tedbirlerle su hazne yerlerimizin kapasitelerinin arttırdık. 1 milyon metreküpe ulaşan hazne yerlerimiz ve sel olaylarına karşı aldığımız önlemler sayesinde ovada bir daha bu tür felaketler yaşanmayacak" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim