• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İskenderun'dan Port Said'e Ro-Ro seferi

İskenderun'dan Port Said'e Ro-Ro seferi
Suriye sınır kapılarının kapanmasının ardından, Vira-M Gemi ve Konteynır Acenteliği Gümrük Hizmetleri Taşımacılık Şirketi, İskenderun Limanı'ndan Mısır'ın Port Said Limanı'na haftada iki ro ro gemisi kaldıracak

Suriye sınır kapılarının kapanmasının ardından, Vira-M Gemi ve Konteynır Acenteliği Gümrük Hizmetleri Taşımacılık Şirketi, İskenderun Limanı'ndan Mısır'ın Port Said Limanı'na haftada iki tır gemisi kaldırma başlayacağını açıkladı.

Vira-M Gemi ve Konteynır Acenteliği Gümrük Hizmetleri Taşımacılık Şirketi yetkilileri, Hatay'daki ithalat ve ihracat firmalarının yöneticilerine yönelik, Hatay'ın Merkez İlçesi Antakya'daki Savon Otel'de düzenledikleri toplantıda, İskenderun Limanı'ndan Mısır Limanı'na kaldıracakları gemilerin kapasiteleri hakkında bilgi verdiler.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, Suriye sınır kapılarının kapatılmasının nakliyecileri çok olumsuz etkilediğini söyledi. Yılmaz, "Yaşanan süreçte tırların yağmalanması ve yakılmasının yanı sıra kapıların kapanması bizleri üzmüştür ve bu sorunu gidermek için hükümet yetkilileri ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Yaşanan bu sıkıntılar, tırlarımızın Mersin Limanı'nda kalması yüzünden daha da artmıştır. Bizim çektiğimiz sıkıntıların yanı sıra ülkenin de ithalatı ve ihracatı sekteye uğramıştır. Nakliye şirketleri sağladıkları istihdam bakımından çok önemliler. Ancak son dönemlerde yaşanan bu sıkıntılar yüzünden borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Hükümetten talebimiz, bu sıkıntılar giderilene kadar SSK primlerinin ertelenmesi, kara yolu vergisinin kaldırılması ve düşük faizli kredilerin verilmesidir. Bu olanaklar nakliye şirketlerine sağlanırsa, yıllarca uğraşıp kurduğumuz kurumlarımızı ayakta tutmayı başarırız" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim