• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İskoçya, Türkiye' den Turist bekliyor

İskoçya, Türkiye' den Turist bekliyor
THY Britanya'daki dördüncü uçuş noktasını İskoçya olarak belirledi ve başkent Edinburgh'a haftada karşılıklı dört sefer düzenlemeye başladı.

Ulusal Havayolu Şirketi Türk Havayolları (THY) Britanya'daki dördüncü uçuş noktasını İskoçya olarak belirledi ve başkent Edinburgh'a haftada karşılıklı dört sefer düzenlemeye başladı.

EDİNBURGH/İSKOÇYA Britanya'daki dördüncü uçuş noktasını İskoçya olarak belirledi ve başkent Edinburgh'a haftada karşılıklı dört sefer düzenlemeye başladı.

THY, Türkiye'de 1990'larda gösterilen Mel Gibson'un başrolünü oynadığı "The Braveheart-Cesur Yürek' filminde konu edilen İskoçya'da "kuzey Avrupa'nın kültürel başkenti" olarak tanınan tarihi başkent Edinburgh'a 16 Temmuz Pazartesi günü ilk seferini düzenledi.

THY Pazarlama Başkanı Sezgin Sağlam, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tayılga ve medya mensupları ile Türk ve yabancı turistlerin katıldığı ilk seferi kutlamak için havaalanında bir karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra da Türk Heyetine bir kokteyl verildi. Törene, İskoç Hükümetinden bazı bakanlar ile Edinburgh Belediyesi yetkilileri de katıldı. Eski ve Yeni olmak üzere iki kısımdan oluşan tarihi Edinburgh kenti, THY'nin İngiltere'nin Londra, Birmingham, Manchaster, İrlanda'nın Dublin kentinden sonra Birleşik Krallık'ta sefer düzenlediği dördüncü kent oldu.Kentte Belediye Otobüsleri ile taksiler THY'nin reklamlarıyla donatıldı.Geziye katılan Türk heyetine başta Edinburgh kentinin merkezindeki tarihi kale ile eski şehrin bazı bölgeleri gezdirildi. Grup ayrıca dünyaya İskoçya'dan golf sporunu denemek üzere bir golf merkezine götürüldü.

ANKA'ya bir açıklama yapan Edinburgh Belediyesi'ne bağlı Marketing Edinburgh şirketi Murahhas Azası Lucy Bird, konumu itibariyle Türkiye'nin doğu ile batı arasında bir geçiş köprüsü olduğunu anlattı. Bird, "THY'nin doğrudan İstanbul'dan Edinburgh'a uçmasına memnun olduk. Türkiye ve diğer Asya ülkelerinden İstanbul bağlantılı ziyaretçilerimizi "hoşgeldiniz' demek için dörtgözle bekliyoruz. THY'nin yeni rotası Edinburgh'a, her iki ülkenin de ortak olarak yararlanacakları önemli iş fırsatları doğuracak" dedi.

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a yılda 3 milyon 270 bin turist geliyor. Ortalama olarak yılda 1 milyon İngiliz Sterlini harcayan bu turistlerin konaklama gece sayısı ise yılda 13 milyona ulaşıyor. Ülkeye gelen turistlerin yüzde 42'sini İngilizler oluştururken, ülke içinden ziyarete gelen İskoçlar yüzde sekizlik oranla ikinci sırada yer alıyor. Araştırmaya göre Türk turistlerin başka ülke vatandaşlarıyla yüzde 14'lük ülkelerine göre ayrıştırılmamış grup içinde yer alması nedeniyle yılda ortalama kaç Türk'ün Edinburgh'u ziyaret ettiği bilinmiyor.

Yaklaşık 5,1 milyon nüfusa sahip olan İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta 500 bine yakın İskoç yaşıyor. İstatistiklere göre İskoçya'nın nüfusunun düşüş içinde olduğu hesaplanıyor.

Etrafındaki çoğunda insan yaşamayan 790 adayla, Büyük Britanya'nın sahillerinin yüzde 69'unu oluşturan İskoçya ve adalarının yaklaşık 10 bin kilometresi denizle çevrili.

Tarım ve hayvancılığın ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan İskoçya'nın dünyada en fazla tanınan ürünü ise İskoç tipi viski. İskoç viskisinin en büyük alıcısının ise ABD olduğu belirtiliyor. Sahip olduğu toprakların yüzde 80'inde tarımcılık yapan İskoç ekonomisinin başlıca gelir kaynakları arasında balıkçılık ve madencilik de önemli yer tutuyor.Başkent Edinburgh dünyanın önemli tarım merkezlerinden birisi olma özelliğini uzun yıllardır koruyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim