• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Island Offhore, eski sözleşmelerini yeniledi

Island Offhore, eski sözleşmelerini yeniledi
Dünyaca ünlü offshore firması Island Offshore, son dört ay içerisinde yaptığı sözleşme uzatmalarından 167 milyon dolar kazanç elde etti.

Dünyaca ünlü offshore firması Island Offshore, son dört ay içerisinde yaptığı sözleşme uzatmalarından 167 milyon dolar kazanç elde etti.
 
Island Offshore Kiralama Müdürü Hallgeir Linge Reitan yaptığı açıklamada, stratejik öneme sahip müşterileriyle sözleşmelerini yenilemekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Reitan açıklamasında ayrıca bu yıl içinde üçü şimdiden kiralanan beş gemi daha teslim alacaklarını söyledi.
 
Island Offshore Kiralama Müdürü Hallgeir Linge Reitan sözlerine şu şekilde devam etti:
 
Island Pride (UT 737 CD) Maersk Oil ile beş aylık bir anlaşma yaptı. Island Pride henüz görevlendirilme aşamasında ve mart ayının sonunda VARD Brevik tersanesinden teslim alınacak. Maersk Oil Island Offshore'un yeni müşterisi ve gemi işe gidiş geliş gibi görevlerde kullanılacak.
2013 yılının sonunda test sürecinden sonra bu sözleşmeyi yapmak bizim için büyük bir önem taşıyor. Ayrıca bu Trianel'in gemiye ve satıcı olarak bize güvendiğinin bir göstergesidir. Biz de bunu piyasada olmak istediğimiz yere, yenilenebilir enerji piyasasına açılan bir kapı olarak görüyoruz.
Ayrıca Stimwell  Island Patriot (P105) ile kontratını iki yıl daha uzattı. Island Patriot 2010 yılında işte daha iyi performans sergileyebilmesi için yeniden inşa edilmişti ve o zamandan beri Stimmel için hizmet veriyor.
Yeni inşa edilen ve süresi bu yıl haziranda dolacak olan Island Dragon (UT 717 CD) Edvard Grieg sahasında toplamda 12 kuyuda faaliyet göstermesi için Lundin Norway ile sözleşme yaptı. Lundin Norway ayrıca sözleşmeyle Island Offshore'un arması Island Innovator'ı ve armayı desteklemek amacıyla da iki gazla çalışam platform ikmal gemisi  Island Contender (UT 776 CDG) ve Island Crusader (UT 776 CDG)'ı aldı.
Island Dragon'un kardeş gemileri Kosmos Enerji ve Andadarko ile sözleşme yapabilmek için sıcak iklimlere doğru yola çıktı. Island Duke (UT 717 CD) Kosmos Enerji adına Morokko'daki 90 günlük işine henüz başladı. Ardından bu bahar Island Duchess ve Island Dawn da güneye doğru yola çıkacak. Bu sözleşmelerle daha sonraki uzatma ihtimalleriyle birlikte gemilerin 200 gün boyunca çalışması bekleniyor.
 
Son olarak Linge Reitan "Rolls-Royce UT 717 CD dizaynı piyasada çok tutuldu ve serideki tüm gemilerimizin çalışması garanti altına alındı. Üç gemimizin şu an Afrika kıyısına doğru yola çıkması bizim için bir dönüm noktası, çünkü çoğunlukla Kuzey Denizi’nde faaliyet gösteriyoruz." diyerek açıklamayı sonlandırdı.
 
Deniz Haber Ajansı - Merve Seda Babaiban

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim