• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İsmail Haniye, Mavi Marmara'yı ziyaret etti

İsmail Haniye, Mavi Marmara'yı ziyaret etti
Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'ye insani yardım götürürken uluslar arası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara Gemisi'ni gezip, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştü.

İsmail Haniye, Mavi Marmara'yı ziyaret etti

Filistin'deki Gazze Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Mavi Marmara şehitleri sayesinde ambargoyu kırdıklarını söyledi. İsrail'in saldırısını 'korsanlık' olarak niteleyen Haniye, "Mavi Marmara şehitleri Gazze'ye ulaşamadı ama bugün Gazzeliler olarak biz buradayız." dedi.

İsmail Haniye, Haliçi Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisini gezerek incelemelerde bulundu. Haniye, geminin önünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları da destek verdi.
Mavi Marmara saldırısının tarihte hiç görülmemiş bir korsanlık olayı olduğunu anlatan Filistin Başbakanı, bu saldırıyla Filistin halkına olan desteği kırmak için bütün dünyaya mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Haniye,"Filistin tarihinde önemli yeri olan Mavi Marmara'nın hemen yanında bütün dünyaya şunu ifade etmek istiyorum ki; Mavi Marmara şehitleri sayesinde biz ambargoyu kırdık ve İsrail kuşatmasına karşı zafer kazandık. Bunu bütün dünyaya ilan etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık tekbirler ve sloganlarla bölünen İsmail Haniye, Mavi Marmara şehitlerinin kanlarının Gazze sahillerine kadar ulaştığını ve Gazze halkının gönüllerini kuşatıp, ferahlattığını vurguladı. Haniye,"Mavi Marmara şehitlerinin kanları Filistinli kardeşlerimizin kanlarıyla birleşerek gelecek için umut vaat etti. Mavi Marmara şehitleri sayesinde Türkiye'nin rolünü hatırladık, Türkiye kendi rolüne yeniden döndü. Ey işgalci kuvvetler, İsrail, Mavi Marmara'nın Gazze sahiline ulaşmasını engellediniz ama bugün görüldüğü gibi Gazzeliler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda." diye konuştu.

İsmail Haniye, Mavi Marmara şehitlerinin tarih boyunca unutulmaması için Gazze limanında bir yer yaptıklarının ifade ederek, şunları söyledi: 

"Buranın adını Mavi Marmara şehitleri olarak koyduk. Orada 9 ayrı bölüm yaptık ve her bir bölüme ayrı bir şehidin adını koyduk. Bu ümmetin şehitlerinin ortaya koymuş olduğu kahramanlık önünde ve Allahın rızası önünde bizim burada söyleyeceğimiz cümleler çok mütevazi kalacaktır. Ama bir vefa borcu olarak Filistinliler olarak biz bu üzerimizdeki sorumluluğu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu vefa borcu şu demek; Filistin davasından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz, Filistin davası için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mavi Marmara şehitlerine vefa demek Kudüs davasından vazgeçmemek demektir. Mavi Marmara şehitlerine vefa demek Filistinli esirleri kurtarmak için sonuna kadar mücadele etmek demektir. Mavi Marmara şehitlerine vefa demek Filistin davasının İslam aleminin en önemli davası olduğu bilincini ortada tutmak demektir."

'BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR'

Filistin davasında kendilerini yalnız bırakmayan Türk halkı ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Haniye, "Sayın Başbakanla yaptığımız görüşmede şunu anladım ki Türk halkının gönlünde Filistin davası sıcak bir yer tutuyor" dedi.

Haniye, "Yapılan anlaşmalardan sonra İsrail hapishanelerinden kurtulan Filistinli kardeşlerimize ev sahipliği yapan Türkiye'ye şükranlarımı arz ediyorum. Filistinli esir kardeşlerimiz Filistin davası için onlarca yıl İsrail zindanlarında kalmış kardeşlerimizdir. Bu kardeşlerimiz sizin kardeşleriniz ve sizin misafirleriniz ve aynı zamanda Filistin davasını canlı tutacak kardeşlerimizdir" ifadelerini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise Filistin'in bu mücadelesinin haklı bir özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizerek, "Her gün çocuklar ve kadınlar ölürken bizler de Filistinliler gibi öldük, vurulduk ama onların yanında olmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 2. Mavi Marmara seferi ertelenmek zorunda kaldı. Aslında şu anda size 'İsmail Bey ile bu gemiye binip gideceğiz' demeyi çok isterdim ama onun da zamanı var. Bu ambargo kalkacak hiç merak etmeyin" şeklinde konuştu.

Haniye basın toplantısı düzenledikten sonra içeri girerek gemiyi gezdi. İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri ve yardım gönüllerinden yoğun ilgi gören Haniye, İsrail'in saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştü. Haniye'nin, hayatını kaybedenlerin yardım gönüllülerinin çocuklarıyla yakından ilgilendiği görüldü. Gemiyi gezerken zafer işareti yapan Haniye'ye, Türk bayrağı hediye edildi. 

Öte yandan, Haniye'nin Mavi Marmara ziyareti sırasında gemi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim