• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İsmet Yılmaz'dan düşen uçak açıklaması

İsmet Yılmaz'dan düşen uçak açıklaması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bizim şu anda düşen uçakla ilgili denizden çıkarttığımız parça oranı yüzde 10 bile değil.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bizim şu anda düşen uçakla ilgili denizden çıkarttığımız parça oranı yüzde 10 bile değil. Yüzde 10 bile olmayan bir orana bakarak yüzde 90 hakkında karar verilebilir mi?'' dedi.

Bakan Yılmaz, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türk askeri uçağının enkazında uçaksavar izine rastlanılmadığına'' ilişkin ifadelerin hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu zamana kadar ne açıkladıysa hepsinin doğru olduğunu söyledi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

''Niçin açıklama yapmak durumunda kalıyor? Bir açıklamaya yanlış yorum yapılıyor.

KARAR İÇİN ÇOK ERKEN

Milletimiz de o yanlış yoruma dayanarak yanlış yoruma gidiyor. Bizim şu anda düşen uçakla ilgili denizden çıkarttığımız parça oranı yüzde 10 bile değil. Yüzde 10 bile olmayan bir orana bakarak yüzde 90 hakkında karar verilebilir mi? Dün Genelkurmay Başkanlığımızın açıklaması oldu. Lütfen bütün milletimiz sabırlı olsun. Bütün aletleri ve parçaları çıkaralım. Şu anda çıkarılan parça yüzde 10 bile değil. Tamamını çıkaralım. Çıkardıktan sonra bir değerlendirme yapalım.

Milletimiz de bu doğruyu verecek. Problem ne?  Yüzde 10 bile olmamış numune üzerindeki yapılan bir açıklamayı tamamına şamil etmek gibi yanlış yorum çıkıyor. Şunu söylüyoruz ki Genelkurmay Başkanlığımız her ne açıkladıysa hepsi doğrudur. Peki niye bu açıklamayı yapıyor? Milletimiz doğru bilgilensin diye, yanlış yorumları önlemek için. Silahlı kuvvetlere destek verse, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne destek verse herhalde bu ülkeye çok daha hizmet etmiş olurlar diye düşünüyorum. Sabretsinler, uçakla ilgili parçalar çıktıktan ve inceleme tamamladıktan sonra tam bir açıklama yapılacaktır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim