• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İspanya'da 3 Türk boğularak can verdi!

İspanya'da 3 Türk boğularak can verdi!
İspanya'nın güneyinde Malaga kentine bağlı Marbella sahil köyünde denize giren 3 Türk vatandaşı boğularak hayatını kaybetti. Kentte 3 günlük yas ilan edildiği açıklandı.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden gruptaki 1 öğretmen ve 2 öğrenci, Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının 18, 19 ve 30 yaşlarında olduğu açıklandı. Dördüncü bir kişinin ise durumunun ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ölen Türklerden 2'sinin işitme ve konuşma engelli olduğu, diğer Türk'ün ise bakıcıları olduğu belirtildi. Türk gurubunun 5 Nisan'da bir proje çerçevesinde Malaga'ya geldiği ve 10 öğrenci ve iki öğretmenden oluştuğu açıklandı. Venüs plajında meydana gelen olayın TSİ 16.22'de bir kişinin 061 nolu acil numaraya haber vermesi sonucu ortaya çıktığı ifade edildi. 

Endülüs bölgesi acil durum merkezinden yapılan açıklamada boğulan iki Türkün cesetlerinin hemen bulunduğu, üçüncü kişinin ise yoğun aramalar sonucu denizden çıkartıldığı vurgulandı. 

3 Türk'ün, "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinden Marbella kentine giden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) olduğu açıklandı. Türk grubun 18 Nisan'da yurda dönmesi planlanıyordu.

KENTTE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İspanya'nın Marbella Belediyesi, 3 Türk vatandaşının denizde boğulmasından dolayı kentte 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz, belediyemiz ve kentimiz, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor. Çok üzücü bir kaza oldu ve polisin hemen müdahalesiyle 1 can kurtarılabildi" dedi. Marbella Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda, "Başsağlığımız ve desteğimiz ailelere ve arkadaşlarına" diye yazdı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, "La Venus" plajında hiçbir can kurtaranın bulunmamasına ve denizin durumunu belirten bayrağın asılı olmamasına dikkat çekildi. Felix Romero, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, can kurtaran ve bayrağın olmamasını deniz sezonunun resmi olarak 15 Haziran'da açılmasına bağladı. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin ise "Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetli. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz. Bir can kurtaranın olması gerekirdi" dedi.

ÖĞRETMEN BU YAZ EVLENİYORDU

Boğulma tehlikesi geçiren Manisalı Hurşit Özbay (17) isimli öğrenci ise cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaşamını yitiren Bilgisayar Öğretmeni Ümit Nalbant'ın Kırklarelili ve nişanlı olduğu, bu yaz ise düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

CENAZELER İÇİN İKİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLDİ

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, olayın duyulmasının ardından Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne giderek, ilgililerden bilgi aldı. Bu arada, Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 2 öğretmenin bu sabah (Salı) İspanya'ya giderek cenazeleri almaları için görevlendirildiği öğrenildi

BAKAN BOZKIR'DAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İspanya'nın Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'da denizde boğularak yaşamını yitiren 2 öğrenci ile öğretmene rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İspanya'da boğularak ölen Çanakkale'nin Gelibolu İlçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin 2 öğrencisi ve bir öğretmeni ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Bozkır'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle: "Eğitim için bulundukları İspanya'da denizde boğulan öğretmenimize ve iki öğrencimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Hastanedeki öğrencimizle ve vefat eden kardeşlerimizin ülkemize nakliyle Madrid Büyükelçiliğimiz ve Ulusal Ajans yakından ilgilenmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim