• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

İspanya'daki tren kazasında 75 kişi öldü

İspanya'daki tren kazasında 75 kişi öldü
İspanya'nın kuzey batısındaki Galiçya bölgesinde meydana gelen tren kazasında, yerel yetkililere göre 77 kişi öldü, 131 kişi de yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olanlar var.
Tren kazasının, Santiago Compostela istasyonu girişi yakınlarında meydana geldiği bildirildi. Madrid-O Ferrol seferini yapan trende 77 kişi öldü, 131 kişi de yaralandı. Yerel yetkililer kazada 77 kişinin öldüğünü ve bu sayının artabileceğini söyledi.
 
Kazada, trenin 13 vagonunun da devrildiği, özellikle baştaki 8 vagonun büyük zarar gördüğü bildirildi. Çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, görgü tanıkları, vagonlarda sıkışan yolcuların çıkarılması çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı.
 
Kazayla ilgili resmi bir açıklamada bulunulmamasına rağmen, ülkedeki siyasi partilerin sözcüleri ölenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
 
Bayındırlık Bakanı Ana Mato ile çok sayıda yetkilinin olay yerine gittiği, Başabakan Mariano Rajoy'un da kazayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.
 
Bu arada Santiago Compostela Belediyesi, kentte bayram dolayısıyla yarın yapılacak kutlamaların kaza nedeniyle ertelendiğini duyurdu.
 
 
Bu arada kazada yaralananlara yardımcı olmak için yapılan çağrılardan sonra Galiçyalıların kan bağışı için hastanelerde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi. Ölenlerin yakınlarına psikolojik destek için ise çok sayıda psikolog görevlendirildiği kaydedildi. 
 
trenkaza1.jpg
 
trenkaza2.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim