• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İspark 8 milyon plakanın peşine düştü

İspark 8 milyon plakanın peşine düştü
İSPARK, otopark ücreti ödemeyen 1 milyon plakanın peşine düştü. İlk etapta sürücüleri telefonlara arayan yetkililer uyarıyı dikkate almayanlara yasal işlem başlatacak.

İspark 8 milyon plakanın peşine düştü

İSPARK, otopark ücreti ödemeyen 1 milyon plakanın peşine düştü. İlk etapta sürücüleri telefonlara arayan yetkililer uyarıyı dikkate almayanlara yasal işlem başlatacak.

Otopark sorununa yeni düzen getiren Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İSPARK, hizmet verdiği otoparklarda ücretini ödemeden kaçanların veya eksik ödeme yapan 1 milyon plakanın peşine düştü. El terminaller vasıtasıyla 200 bin plaka 2 milyon TL tutarında İSPARK’a olan borcunu ödedi.

Görevlilerin kayda aldığı plakaların izini sürerek borçlarını tahsil etmeye başlayan İSPARK, alacaklarını tahsil etmek için ilk etapta sürücülere telefonla ulaşıp “Borcunuzu ödeyin” uyarısı yapıyor. Telefonla uyarıyla 200 bin geri dönüş alan İSPARK, önümüzdeki dönemde araç sahiplerinin evlerine mektup göndermeyi planlıyor.

İSPARK uyarılarını dikkate almayarak borcunu ödemeyen araç sahipleri hakkında yasal takip başlatılacak. Bu durumda ilgililer, otopark ücretine ek olarak icra masrafı, faiz ve icra vekalet ücreti ödemek zorunda kalacak. Sürücüler borçlarını İSPARK’ın resmi internet sitesinden veya İSPARK görevlilerinin el terminallerinden öğrenebiliyor.

Borç internetten sorgulanabilir

www.ispark.com.tr sitesine girenler ‘park ücreti sorgulama’dan aracının plakasını girerek borcu olup olmadığına bakabiliyor.

Bugüne kadar otopark ücretini herhangi bir nedenle ödeyemeyenler yapılan çağrı doğrultusunda ciddi bir oranda geri dönüş aldıklarını ifade eden Genel Müdür Kadir Gurbetci “El terminaller vasıtasıyla İSPARK’a park eden araçların kayıt altına alarak 2 milyon TL tahsil edildiğini söyledi.

Yetkililer, bazı sürücülerin park ettiği anda otoparkta İSPARK görevlisi bulamadığını bu yüzden ödeme yapmadığına değinerek “Ancak aracın park ettiği andan itibaren plakayla birlikte tarih-saat-ücret bilgileri el terminallerine giriliyor.

Sürücü görevlilere para ödemese bile borç olarak plakasına yazılıyor. Sadece uyanık sürücüler değil bazen dalgınlıkla da ödeme unutuluyor. Bunun yanı sıra 2 saat parası ödeniyor ancak otomobil otoparkta 6 saat kalıyor. Bu aradaki fark da sürücünün borcu olarak kalıyor” açıklaması yaptı.

200 bin tahsilat gerçekleşti

Son 1.5 yılda İSPARK’a borcu bulunan 1 milyon plakadan 200 bininden 2 milyon lira tahsil edildi. Yaklaşık 8 milyon TL daha alacaklı olan İSPARK, müşterilerine itiraz hakkı tanıyor. İSPARK’a itirazını yapanlar dilekçelerini kurumda inceleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim