• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

İSPARK Cep Otogar'ı ihalesi iptal edildi

İSPARK Cep Otogar'ı ihalesi iptal edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İSPARK tarafından Alibeyköy’de yapılan Cep Otogarı’nın 22 Ağustos 2013 tarihinde yapılan ihalesi iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İSPARK tarafından Alibeyköy’de yapılan Cep Otogarı’nın 22 Ağustos 2013 tarihinde yapılan ihalesi iptal edildi. 6 bin TL ile açık arttırmaya çıkan yazıhanelerin aylık kirası, 49 bin 600 TL’yi görünce ihale komisyonu, ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. 
 
İSPARK’ın genel merkezinde tekli ve çiftli yazıhaneler için iki ayrı ihale düzenlendi. Toplam 20 yazıhaneden oluşan projede 5 adet çiftli yazıhane bulunuyordu. Çiftli yazıhaneler aylık 6 bin, tekli yazıhaneler ise 3 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıktı. Çiftli yazıhane için Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy, İstanbul Seyahat ve Nilüfer Turizm olmak üzere 6 firma ihaleye girdi. Nilüfer Turizm’in çiftli yazıhane için ihaleye girmesi diğerleri içinde sürpriz oldu ve firmalar 100’er TL ile açık arttırmaya başladı. 
 
Çiftli yazıhanenin aylık kirası 20 bin TL’ye geldiğinde Metro, Kamil Koç, Pamukkale ve Ulusoy teklif vermedi. İstanbul Seyahat ve Nilüfer Turizm’in kapıştığı ihalede 49 bin 600 TL teklifi Nilüfer Turizm verdi. Daha sonra firma temsilcileri kendi aralarında huzursuzluk yaşamaya başladı ve ihaleye 5 dakika ara verildi. Aranın ardından ihale komisyonu, ihalenin ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildiğini açıkladı. 
 
İhale sonrası İSPARK yetkililerinin kendi aralarında; “Bu bizim için iyi bir kamu araştırması oldu. Mustafa Yıldırım bize gelip otobüsçü para kazanamıyor, sektörümüz bitik, yazıhane kiralarını minimum fiyatlarda tutun diye serzenişlerde bulunuyordu. Bu ihale ile otobüsçünün para kazandığını gördük…” dediği öğrenildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim