• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İSPARK trafik sorununu çözmek için alternatifleri hazırladı

İSPARK trafik sorununu çözmek için alternatifleri hazırladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’ın hayata geçirmeyi düşündüğü projeler arasında trafik sorununa havadan müdahale, tekne parklar, cep otogarları ve heliport pistler gibi çözümler var.

İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut, proje kapsamında yapılacak olan tekne park, heliport ve cep otogarı alanları havadan inceledi. Korkut’a Marina ve Heliport İşletmeleri Müdürü Selman Cebeci ile Taksi Minibüs ve Otogar İşletmeleri Müdürü Samet Aslan’da eşlik etti. Sektörün önde gelen firmalarıyla da görüşmelerde bulunan İSPARK heyeti ortak işbirliği ve projeler hakkında görüş alışverişinde  bulundu.

Metropol trafiğine havadan çözüm

İSPARK, Heliport projesi ile dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da trafiğe havadan çözüm sunuyor. Kısıklı ve Kadıköy’de açılan pistler trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak hizmet veriyor. Projenin kent genelinde trafiğin yoğun olduğu her iki yakada transfer merkezi sayılabilecek noktalarda yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. 

Sektör temsilcilerinin de yer aldığı heyetle heliport projesine uygun alanları Korkut ve beraberindekiler havandan inceledi. Kısa zamanda Sütlüce, Maslak, Yenikapı ve Maltepe dolgu alanları heliport pistlerinin kullanıma açılması hedefleniyor.

Tekne Parklar 2015’e yetişecek

İSPARK dört noktada yapacağı tekne park projesini kısa zamanda hayata geçirmek için çalışmaları tamamladı. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve ilgili yöneticiler Kuruçeşme, Bebek, Paşabahçe ve Beykoz’da incelemelerde bulundu.

İstinye ve Tarabya’da 400 kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, kısa zamanda bağlama kapasitesinin artırılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Türkiye marina kapasitesinin yüzde 20’si karşılayan İstanbul’da, yaklaşık 7 bin dolayında tekne ve yat bulunuyor. Bağlama kapasitesinin yaklaşık 5 bin dolayında olduğu kentte mevcut alanlar  hızla gelişen sektör dikkate alındığında talebi karşılayamıyor.

İSPARK, deniz trafiğindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla 10 ayrı noktada tekne park yapmak için fizibilite çalışmalarını tamamladı. 2015 yılının ilk yarısında Kuruçeşme, Bebek, Paşabahçe ve Beykoz tekne parklar hizmete açılacak.

Marmara ve Karadeniz kıyılarında deniz taşıtlarının park sorununa modern ve çevreci bir çözüm üretmek amacıyla başlatılan projeyle deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlanacak.

Harem, Ataşehir Cep Otogarına taşınacak  

İlk uygulaması Alibeyköy’de başlatılan ve çok büyük ilgi gören cep otogarı projesi yaygınlaştırılacak. TEM ve bağlantı yollarına yakın noktalarda hizmete açılan cep otogarının ikincisi Ataşehir’de yapılacak. Projenin bir an önce başlatılması için çalışmalar hızlandırıldı. Projenin yapılacağı alan havadan incelenerek proje detayları ve yapılacaklar masaya yatırıldı.

50 milyon yolcuya hizmet verecek 

Ataşehir Cep Otogarı'nın hizmete girmesiyle yıllardır Harem'de hizmet veren, filmlere konu olan Harem Otogarı da tarihe karışacak. Ataşehir Otogarı, yolculara modern tesislerde hizmet verecek. Yolcuların daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla uygun servis güzergahları da belirlenecek.

Yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet vermek üzere planlanan otogar ayda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak. Ayrıca sosyal donatı ve sosyal kullanım alanları da vatandaşların hizmetine sunulacak.

isparkic1.jpgisparkic2.jpgisparkic3.jpgisparkic4.jpg

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim