• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İspark'ın değeri 4 milyar Euro

İspark'ın değeri 4 milyar Euro
İBB'nin 5 yıl önce İstanbul'daki otoparkları mafya ve gelişigüzel işletmelerin elinden alması bugün 4 milyar Euro'luk bir değer ortaya çıkardı.

İSPARK'IN DEĞERİ 4 MİLYAR EURO

İBB'nin 5 yıl önce İstanbul'daki otoparkları mafya ve gelişigüzel işletmelerin elinden alması bugün 4 milyar Euro'luk bir değer ortaya çıkardı.

İstanbul'un 35 ilçesinde bin 700 personel ile otopark işlerini yürüten İspark'ın özelleştirilmesi gündemde. Henüz İBB tarafından açılan bir ihale yok. Ancak Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Avrupalı bir şirketin İspark için uzman kuruluşlara fiyat değerlemesi yaptırdığını kaydetti. Bayraktar, İspark tarafından işletilen otoparkların ortalama 5 TL ücretle çok profesyonel ve Amerikalıları bile imrendirecek şekilde çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "İspark, 5 yılda servet ortaya çıkardı. Aldığım bilgilere göre İspark'ın özelleştirmesiyle ilgilenen Avrupalı bir şirket 4 milyar Euro'ya varan fiyatları dile getirmeye başladı."

Halen 60 bin araç kapasitesi bulunan İspark'ta her gün 80 bin işlem yapılıyor. Otopark ücretleri 5 ile 55 TL arasında değişiyor. Fiyat parkın bulunduğu semte göre değil, otoparkın özel mülkiyet, kamu arazisi veya belediye arazisi olması gibi etkenlerle belirleniyor. Geçen yıl 76,5 milyon lira ciro elde eden İspark için 2008'de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda 1 milyar dolar eder. İleriki yıllarda bu değer katlanarak artar" demişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim