• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İspark'larda şarj istasyonu kurulacak

İspark'larda şarj istasyonu kurulacak
Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Enerji A.Ş. arasında, öncelikli İspark'larda olmak üzere İstanbul'un elektrikli şarj altyapısının sistemli bir şekilde yapılandırılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

İspark'larda elektrikli şarj istasyonu kurulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Enerji A.Ş. arasında, öncelikli İspark'larda olmak üzere İstanbul'un elektrikli şarj altyapısının sistemli bir şekilde yapılandırılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde, İBB iştiraklerinden İspark'ın otoparklarında fizibilite çalışmaları yapacaklarını ifade ederek, çıkacak sonuca göre otoparklara şarj istasyonlarının kurulacağını söyledi.

Yüksek, Enerji A.Ş. ile ''İstanbul'un trafik yoğunluğu haritası''nı çıkaracaklarını belirterek, enerji istasyonlarının İstanbulluların ihtiyacını karşılayacak ve elektrik şebeke alt yapısını bozmayacak şekilde yapılacağını kaydetti.

Vatandaşların yüksek benzin fiyatlarından bıktığını ifade eden Yüksek, elektrikli araçların şarj altyapısının hazırlanması halinde bu tür araçların kullanımında gözle görülür bir artış olacağını ifade etti.

Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik de elektrikli araç talebinin her geçen gün arttığını belirterek, İstanbullular'ın sorunsuz bir şekilde elektrikli araç kullanabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Çelik, elektrikli araçlardaki şarj probleminin giderilmesi için kurulacak şarj istasyonlarının, İstanbul'un demografik yapısı, taşıt sürüş profilleri, elektrik altyapısı, gelecek yatırım planları göz önüne alınarak planlandığını bildirdi.

Şarj istasyonlarının İstanbul'un elektrik altyapısını bozmayacak şekilde tesis edilmesini sağlamanın, bu teknolojinin yaygınlaşmasını arttırmak açısından önemli bir husus olduğunu vurgulayan Çelik, şarj istasyonlarının tesisinde gerek akademik çevrelerin, gerekse devletin ilgili birimlerinin biraraya gelip fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.

İki kurum arasında imzalanan protokolün birçok kuruluşun katkılarıyla gerçekleştiğine değinen Çelik, yapılacak çalışmaları şöyle açıkladı:

''Öncelikle, İBB İspark otoparkları başta olmak üzere şarj istasyonu kurulabilecek muhtelif bölgeler incelenmektedir.

Bu çalışmada enerji dağıtıcısı olarak BEDAŞ ve AYEDAŞ ile de işbirliği ve bilgi alışverişi yapılacaktır. Bunun yanı sıra İBB Trafik Müdürlüğünden bilgiler alınarak İstanbul'un taşıt yoğunluğu en fazla olan bölgeleri gerçek verilerle belirlenecektir.

Buna bağlı olarak da bu bölgelerdeki elektrik altyapıları da incelenerek taşıt sürüş profillerine göre en uygun ve en ekonomik şarj istasyonu konumlandırmasının oluşturulması sağlanacaktır.

Elektrikli taşıt şarj altyapısı planlaması çalışması, dünyadaki yapılanlara göre öne çıkmaktadır.''

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yüksek ve Çelik, protokolü imzaladı.

Protokolün imzalanmasının ardından yüzde 100 elektrikle çalışan Tesla marka araca binen Yüksek ve Çelik, YTÜ bahçesinde kısa bir gezinti yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim