• BIST 9548.09
  • Altın 2488.515
  • Dolar 32.4959
  • Euro 34.5497
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Isparta Hava Ulaştırma Fakültesi geliyor

Isparta Hava Ulaştırma Fakültesi geliyor
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Süleyman Demirel Havalimanı'nda amatör havacılık eğitim merkezi kurulacağını müjdeledi

Ispartaya Hava Ulaştırma Fakültesi Geliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Süleyman Demirel Havalimanı'nda amatör havacılık eğitim merkezi kurulacağını müjdeleyerek ''Bunun yanında Isparta'ya Havacılık Meslek Yüksek Okulu ile Hava Ulaştırma Fakültesi kurmanın planlarını yapıyoruz" dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı ve THK Şubeleri arasındaki koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla düzenlenen Bölge Toplantıları'nın devamı THK Genel Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında Isparta'da yapıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'de 470 şubelerinin bulunduğunu bir önceki yıl yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla bölge toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

THK'nın son iki yıl içinde ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini bildiren Yıldırım," Bu atılımlar içerisinde THK Vakfı'nın kuruluşu ile üniversite kurulması da var. THK bünyesinde Havacılık ve Uzay İhtisas Üniversitesi'nin kuruluş çalışmaları tamamlandı. Ankara ve İzmir'de eğitim ve öğretime 2011-2012 eğitim öğretim döneminde başlanacak. İlk etapta 120'si asıl ve 60'ı da ek kontenjan olmak üzere 180 öğrenci alınacak" diye konuştu.

2012' DE ASRONOT YETİŞTİRECEĞİZ

Kurulan üniversitenin ilk etapta Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Karaman, İstanbul ve ardından Isparta'da da hizmete gireceğini müjdeleyen Yıldırım," Kurulan Havacılık ve Uzay İhtisas Üniversitesi'nin dünyada sadece 36 tane var. 37.'si Türkiye'de kuruldu. Üniversite bünyesinde mühendis ve teknik personel yetiştirilirken, 2012 yılından itibaren astronot da yetiştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

ISPARTA'YA HAVACILIK VE UZAY ÜNİVERSİTESİ'Nİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ

Süleyman Demirel Havalimanı'nda eğitim vermek istediklerini ifade eden Yıldırım, havalimanında amatör havacılık eğitim merkezi kurulacağını müjdeledi. Yine Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun Isparta'da kurulacağını aktaran Yıldırım, ardından da Hava Ulaştırma Fakültesi kuracaklarını bunun planlaması içerisinde bulunduklarından bahsetti. Tüm bunların gerçekleşmesinin ardından son olarak Isparta'ya Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurmayı amaçladıklarını ifade eden Yıldırım, bunların 3, 6 ve 9 yıllık planlamalar kapsamında gerçekleşeceğini anlattı.

THK'nın, orman yangınlarına müdahalesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, şu anda yangınlara müdahale amaçlı ellerinde 9 uçağın bulunduğunu açıkladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim