• BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

İsrail, Akdeniz'e LNG terminali kuracak

İsrail, Akdeniz'e LNG terminali kuracak
İsrail hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, İtalyan denizcilik firması Micoperi ile 140 milyon dolar değerinde açık deniz sıvılaştırılmış doğal gaz terminali inşası için anlaşma imzalandığını bildirdi.

İsrail, Akdeniz'e LNG terminali kuracak

İsrail hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, İtalyan denizcilik firması Micoperi ile 140 milyon dolar değerinde açık deniz sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali inşası için anlaşma imzalandığını bildirdi. Açıklamaya göre Akdeniz kıyı şeridinde bulunan Hadera’nın 10 kilometre açığına yapılacak olan terminal her yıl 22,5 milyar metre küp gaz depolayabilecek. 2012 yılının ikinci yarısında başlayan inşaat yıl sonunda tamamlanmış olacak

Doğal gaz üretimiyle İsrail önümüzdeki yıllarda git gide gelişme sağlayacağı belirtilirken, projelerin uzun vadede kar payının çok yüksek olsa bile ülke kısa dönem kar paylarında sorun yaşadığı ifade edildi. Ülkede elektrik ve yakıt fiyatları gün geçtikçe ciddi artışlar yaşamaya devam ediyor.

Açık deniz LNG terminali İsrail’in kısa dönemde kalkınma planlarından biri olarak görülüyor. Hükümet ayrıca bir çok enerji şirketini çevredeki suları araştırmak için görevlendirdi ve şayet enerji açlığını hızlıca kapatmazlarsa çalışma ehliyetlerinin tükenebileceğini ve tekrar yenilenmeyeceğini belirtti.

Yapılan açıklamada, terminalin doğal gaz taşıyan tankerler için bir boşaltım noktası olacağını, gelen gazların bu noktadan direkt olarak İsrail’in su altı gaz boru hattına yollanacağını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim