• BIST 9567.85
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

İsrail Gazzeli 69 balıkçı teknesine saldırdı

İsrail Gazzeli 69 balıkçı teknesine saldırdı
Filistin insan hakları merkezleri, İsrail'in denizde de Gazze halkını rahat bırakmadığını Gazzeli balıkçıların 69 kez saldırıya uğradığını, işgal güçlerinin yedi balıkçı teknesine el koyduğunu açıkladı.

Filistin insan hakları merkezleri, İsrail ordusunun 2011 yılı içinde Gazze’de 114 kişiyi katlettiğini, 120’si çocuk 467 kişiyi de yaraladığını belirttiler.

El Mizan İnsan Hakları Merkezi işgal güçlerinin Gazze’de işlediği cinayetlerle ilgili olarak yayınladığı kapsamlı raporda, işgal ordunun geçen yıl içinde 152 ev, 31 iş yeri, 23 sanayi tesisi ve 73 dükkanı yıktığını, saldırılarda 23 aracın ve 8410 km2 tarım alanının da zarar gördüğünü kaydetti.

İşgal güçlerinin denizde de Gazze halkını rahat bırakmadığını belirten el Mizan, Gazzeli balıkçıların 69 kez saldırıya uğradığını, işgal güçlerinin yedi balıkçı teknesine el koyduğunu ve saldırılar sonucu altı balıkçının da yaralandığını ifade etti.

İşgal ordusunun onlarca Gazzeli ailenin tarım alanlarına gitmesini engellediğini özellikle sınır bölgesindeki çiftçilerin zor günler geçirdiklerini belirten el Mizan, saldırılar sonucu birçok çiftçinin hayatını kaybettiğine veya yaralandığına dikkat çekti.

El Mizan raporun devamla, “Siyonist işgal ordusunun hiçbir hukuk ve insanlık değerini hesaba katmadan ve imzaladığı uluslararası sözleşmeleri gözetmeden Filistin halkına karşı bu şekilde tecavüzlere devam etmesinin uluslararası camianın Filistin halkına karşı göstermesi gereken sorumluluğu yerine getirmemesinin doğal bir sonucudur” ifadesini kullandı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim