• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İsrail, Haifa Limanı’nın işletmesini Çinlilere verdi

İsrail, Haifa Limanı’nın işletmesini Çinlilere verdi
Ortadoğu'nun en büyük limanlarından biri olan İsrail'in Haifa Limanı 2021 yılndan itibaren Çinliler tarafından işletilecek. Bu yılın başında yenileme çalışmalarına başlanan limanın işletme ihalesini Çinli Shanghai International Port Group kazandı.

Çin’in en büyük liman işletmeleri grubu olan Shanghai International Port Group (SIPG) yenilenen Haifa limanını işletmeye hak kazandı. Konuyla ilgili açıklama İsrail Liman işletmeleri firması tarafından açıklandı.

Yapımına  2015 yılında başlanan ve faaliyet tarihi 2021 olarak öngörülen yeni Haifa limanının işletmesini Çinli Shanghai International Port Group adlı firma kazandı.

İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz’ın bu durumu bir dönüm noktası olarak nitelendirirken,İsrail limanlarına uluslararası liman işletmecilerinin girişiyle İsrail’de bu alanda rekabetin artacağını vurguladı. Katz; İsrail Ulaştırma Bakanlığı olarak yeni Ashdod ve Haifa limanlarının, uluslararası standartlara uygun olarak işletilmesi ve İsrail ekonomisinin itici gücü olmaları konusunda kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

İsrail Limanları CEO’su Shlomo Briema ise Ashdod limanı ile ilgili işletme yetkilendirmesinin de yakın zamanda tamamlanacağını söyledi. Deniz Haber Ajansı’nin edindiği bilgilere göre Ashdod Limanı ihalesi için adı geçen iki önemli şirketin Hollandalı Dutch TIL ve Alman orjinli konteyner terminalleri işletmecisi EUROGATE in liderliğindeki bir grup olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim