• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İsrail'den trafiğe çok farklı çözüm: Skytran

İsrail'den trafiğe çok farklı çözüm: Skytran
İsrail, trafik sıkıntısının önüne geçmek için ilginç bir projeye imza atıyor.
Büyük şehirlerin problemleri başında trafik sıkıntısı geliyor. Trafiği en aza indirmek için raylı sistemler ve deniz ulaşımı kullanıyor. Ancak İsrailli yetkililer trafik sıkıntısının önüne geçmek için sıradışı bir yola başvurdu. İki kişilik SkyTran'lar.
 
Kişisel hızlı ulaşım aracı olan Skytran'ın dünyada benzeri yok. İlk defa 500 bine ulaşmayan nüfusu olan Tel Aviv'e inşa edilecek. Daha önce bisiklet kiralama dahil birçok yola başvuran yetkililer, Skytran'ın inşasına 3 ay içinde başlayacak ve 2014'ün ortalarına bitirmeyi planlıyor.
 
İki kişilik Skytran'lar magnetik raylarda asılı hareket edecek ve saatteki hızı 100 kilometreye ulaşabilecek. Skytran'ın maliyeti ise diğer raylı sistemlere göre oldukça uygun.
 
Skytran CEO'su Jerry Sanders : "Ülkemizdeki hafif raylı sistemin bir kilometrelik maliyeti 160 milyon Dolar. Skytran'ın  maliyeti ise 7 milyon Dolar. Yani bir kilometrelik raylı sistemin maliyetine 20 kilometre Skytran inşa edebiliriz."
 
Skytran'lar deneme amacıyla ilk aşamada sadece 10 kilometlerik mesafeye inşa edilecek. Araçlar gelişmiş bilgisayarlar ile kontrol edilecek. Kullanmak isteyenler akıllı telefonlar ve istasyonlardan kiralayabilecek.
 
Tel Aviv Ulaştırma Başkanı: "Nesıl çalışacağını ve başarılı olup olmayacağını bilmiyoruz. Ancak bu tür girişimlere ve yeniliklere açık olmalıyız. Eğer proje başarılı olursa bizim için büyük bir gurur olur."
 
Projenin başarılı olması halinde ülke genelinde kullanılması hedefleniyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim