• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İsrail'den Türkiye'ye cevap geldi

İsrail'den Türkiye'ye cevap geldi
Türkiye'nin BM'nin Mavi Marmara raporuyla ilgili aldığı yaptırım kararlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından İsrail'den yapılan açıklamada Tel Aviv'in özür dilememe kararı bir kez daha yinelendi.

İsrail'den Türkiye'ye cevap

Türkiye'nin BM'nin Mavi Marmara raporuyla ilgili aldığı yaptırım kararlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından İsrail'den yapılan açıklamada Tel Aviv'in özür dilememe kararı bir kez daha yinelendi.

Reuters haber ajansı İsrail'in, Palmer Komisyonu’nun raporunu kabul ettiğini, İsrail hükümetinin raporun Türkiye ile ilişkileri tamir etmesini umduğunu bildirdi.

Tel Aviv hükümetinden yapılan resmi açıklamada, "İsrail, Yahudi ve Türk halkları arasında geçmişteki ve günümüzdeki tarihi bağların öneminin farkındadır. İsrail devleti, anlaşmazlığın çözülmesi için bir yol bulunacağını ummaktadır ve bu yönde girişimlerde bulunmaya devam edecektir" denildi.

 

İsrail'in açıklamasında raporun memnuniyetle karşılandığı da ifade edildi. Açıklamada ayrıca, İsrail Türkiye’ye uluslararası deniz hukukuna uyma çağrısı yapıldı. Metinde, "İsrail Türkiye'nin Akdeniz'e açılan denizler konusunda uluslararası hukuka uyacağını varsaymaktadır" denildi.

İsrail'in açıklamasında Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenler için üzüntü duyulduğu ifade edildi. Ancak Türkiye'nin özür talebi bir kez daha reddedildi.

İSRAİL RESMİ AÇIKLAMAYI BEKLİYORDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Palmer Raporu'nun içeriğinin kamuoyuna sızmasının ardından bugün yaptığı açıklamada İsrail'le diplomatik ilişkilerin seviyesinin ikinci katip düzeyine indirildiğini ve askeri anlaşmaların askıya alındığını duyurdu.

Dahası, Doğu Akdeniz'de seyrüsefer serbestisi için gerekli görülen önlemlerin alınacağı, Gazze ablukasıyla ilgili olarak Uluslararası Adalet Divanı'na gidileceği ve İsrail saldırısının tüm mağdurlarının mahkemelerdeki hak arama girişimlerine destek verileceği açıklandı.

İsrail'e karşı uygulanacak yaptırımların açıklanmasından önce AFP haber ajansına konuşan bir İsrailli yetkili de Tel Aviv'in bazı çekinceleri olmakla birlikte BM’nin Mavi Marmara raporunu kabul edeceğini söylemişti.

CNN International’a konuşan bir yetkili de “Umuyoruz, Türkiye bizim yaptığımız gibi raporu anlaşmazlıkları çözmek, sayfayı çevirmek ve iyi ilişkileri yeniden kurmak için bir fırsat olarak kullanır. Raporu ve tavsiyelerini kabul etmeye niyetliyiz. Umuyoruz Türkiye de aynısını yapar” demişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim