• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İsrail'e 100 bin elektrikli araç ihracatı

İsrail'e 100 bin elektrikli araç ihracatı
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Bursa'da üretilen ilk elektrikli otomobillerin İsrail'e ihraç edileceğini söyledi.

İSRAİL'E 100 BİN ELEKTRİKLİ RENAULT

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Bursa'da üretilen ilk elektrikli otomobillerin İsrail'e ihraç edileceğini söyledi.

Devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Faruk Çelik ile Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, dün Oyak-Renault Bursa Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Çağlayan, fabrikada düzenlenen basın toplantısında, üretimi ve 6 bine yakın personeliyle Türkiye için büyük önemi bulunan Renault'yu ilk kez üç bakanın birden ziyaret ettiğini belirterek bunun, duydukları sempati ve müteşekkirin ifadesi olduğunu söyledi.

Çağlayan büyülendi

Çağlayan, fabrika gezisinde adeta büyülendiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Elektrikli araç üretimi konusunda tabii ki birtakım devlet destekleri gerekiyor. Bu konuyla ilgili Ekonomik Koordinasyon Kurulu'yla görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz. Vergisel veya otomobilin satışında otomobil başına verilen destekler var. Biz de hangi modeli nasıl uygulayacağımızı, ülkemize getirisinin ne olacağını birlikte inceleyeceğiz. Araç, üretime başladıktan sonra önümüzdeki 10 yıl içinde tamamıyla yüzde 100 yerli üretim yapısına kavuşacak. Bu da bizim açımızdan son derece önemli."

Çağlayan, ilk ihracatın İsrail'e yapılacağını belirterek "İsrail'e 100 bin adet elektrikli ‘Fluence' gidecek. Elektrikli otomobil üretimini sonuna kadar destekliyorum" dedi.

‘İkinci fabrika kurulabilir'

Gezide OYAK Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu tarafından sunum yapıldı. Tunalıoğlu, Bursa fabrikasının Renault'nun elektrikli araç üreteceği dünya genelindeki dört fabrikasından biri olduğunu belirterek, bu tercihte Bursa fabrikasının ekonomik ve verimli çalışmasının yanı sıra kalitesinin de etkili olduğunu söyledi.

Saatte 60 araç üretim kapasitesine sahip olan fabrikada, şu an saatte 50 araç üretiliyor. Ancak OYAK Renault bu yılın sonuna kadar üretimi 53 adede çıkarmayı planlıyor. Tunalıoğlu, fabrikanın kurulduğundan bugüne 510 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve bunu en ufak noktasına kadar kullandıklarını anlatarak, "Yeni kapasite artırımları için ikinci bir fabrika kurmak bile gündeme gelebilir" diyor.

Tunalıoğlu, elektrikli Fluence'ın üretimi için 2012'de hazır olacaklarını belirterek, özellikle 8 bin dolar olan araç başına pil maliyeti nedeniyle satın alma maliyetlerini düşürülmesine yönelik devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim