• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İsrail'e Ro-Ro seferi konulması istendi

İsrail'e Ro-Ro seferi konulması istendi
Eskiden Suriye üzerinden Ortadoğu'nun çeşitli coğrafyalarına 8- 9 günde ulaşılabildiğini söyleyen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin şu anda önlem amacıyla Mersin ve İskenderun limanlarından başlatılan Ro-Ro seferleri ile sürenin 30 güne çıktığını söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Ortadoğu ülkelerine mal sevkiyatı süresinin 10 günden, 30 güne çıktığını söyledi. Çinçin, maliyetin de 2 bin 500 dolardan 6 bin dolara yükseldiğini vurguladı.

Eskiden Suriye üzerinden Ortadoğu'nun çeşitli coğrafyalarına 8- 9 günde ulaşılabildiğini söyleyen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin şu anda önlem amacıyla Mersin ve İskenderun limanlarından başlatılan Ro-Ro seferleri ile sürenin 30 güne çıktığını söyledi. Gün sayısı arttıkça maliyetin de arttığını aktaran Çinçin, "Gerek Mersin gerek İskenderun'dan yapılan Ro-Ro seferleri ile bu gün sayısı 30 günler seviyesine yaklaştı. 2 bin, 2 bin 500 dolar olan nakliye maliyetleri de 5 bin 6 bin dolar seviyelerine çıktı. Türkiye'nin Ortadoğu'daki rekabet gücünü olumsuz etkileyen bir durum söz konusu." dedi.

Kısa dönemdeki çözüm önerilerinin Akabe ve Hayfa limanlarına büyük kapasiteli Ro-Ro gemilerinin getirilmesi olarak açıklayan Çinçin şöyle konuştu: "Şu anki Ro-Ro gemilerinin kapasitesi 100 araç civarında. Bu maliyeti artırıyor. Ekonomi Bakanlığı buna ilgi duydu ve her taşımada 1000 dolarlık bir maliyeti üstlendi. Ancak bu da rekabetçi koşulları sağlamıyor. Buradan Hayfa ve Akabe'ye İskenderun ve Mersin'den 18 saatte ulaşmak mümkün. Bu maliyeti düşürücü bir olay ve daha hızlı hareket etmemizi sağlayacak. Bu konuda hükümetimizle gereken yazışmaları yaptık, bir çalışma başlatıldığını da biliyoruz. Bir an önce bunun neticelenmesi bekliyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim