• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

İstanbul-Abu Dabi haftanın 7 günü uçacak

İstanbul-Abu Dabi haftanın 7 günü uçacak
Etihad Havayolları yeni yılın ilk gününden itibaren İstanbul ile Abu Dabi arasında haftanın 7 günü uçacak.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren İstanbul – Abu Dabi uçuşlarını haftanın her günü gerçekleştirecek. İstanbul uçuşlarına ilk kez 2009 yılında haftanın dört günü sefer yaparak başlayan Etihad Havayolları, aynı yıl içinde uçuş sayısını haftada beş güne çıkarmıştı. İstanbul uçuşlarında hedeflediği başarıyı yakalayan Etihad Havayolları bugüne kadar İstanbul ile Abu Dabi arasında 200 binden fazla yolcu taşıdı.
 
İstanbul uçuşlarının haftanın her günü gerçekleştirilmesine karar verilmesi ile ilgili bir açıklama yapan ve kararlarının arkasında bu rotadaki yüksek performansların ve gelecekteki büyüme potansiyelinin olduğunu vurgulayan Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, şunları söyledi:
 
“Türkiye’deki operasyonlarımıza başladığımızdan bu yana İstanbul ve Abu Dabi arasında hep yüksek doluluk oranıyla uçtuk. Bu durum iki ülke arasında hızla gelişen ticari ilişkilerin yanı sıra artan uluslararası turizm programlarının da bir sonucu…”
 
“THY ile işbirliğimizi sürdürmek ve genişletmek istiyoruz”
 
James Hogan, Türk Hava Yolları ile Etihad Havayolları arasındaki ortak uçuş kodu anlaşmasından memnuniyetlerini de dile getirdi:
 
“Türk Hava Yolları ile olan ortak uçuş anlaşmamızı da genişletmek istiyoruz. Halihazırda THY’nin haftada 4 gün olarak gerçekleştirdiği İstanbul - Abu Dabi uçuşlarında ve bizim aynı rotadaki uçuşlarımızda da karşılıklı olarak ortak kod kullanıyoruz. Bu anlaşma her iki tarafa hem yolcu hem gelir anlamında fayda sağlıyor.”
 
“Abu Dabi’den sonra en çok Asya ve Avustralya’ya uçuluyor”
 
James Hogan, Abu Dabi ile İstanbul arasındaki uçuşların günlük gerçekleştirilecek olmasının hem iki ülke arasında büyümekte olan trafiğin hem de bu güzergahın Körfez Ülkeleri, Hint Yarımadası, Kuzey Asya ve Avustralya ile olan bağlantılarının gelişmesine olanak tanıyacağının da altını çizdi:
 
“Türkiye’den yola çıkan konuklarımızın büyük kısmı Abu Dabi’den sonra Kuzeydoğu Asya ve Avustralya’ya uçuyor. Bu bağlantıları güçlendirmek için Asya’daki uçuşlarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Örneğin; 2013 yılının Nisan ayından itibaren Tokyo uçuşlarımızı günlük olarak gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl ise Şangay ve Chengdu seferlerimize başlayarak Çin’e olan uçuşlarımızı zenginleştirmiştik” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim