• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul Akvaryum Kompleksi açıldı

İstanbul Akvaryum Kompleksi açıldı
İstanbul Akvaryum Kompleksi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla görkemli bir törenle Florya'da hizmete açıldı.

İstanbul Akvaryum Kompleksi açıldı

Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergâhı, temalandırma, interaktif, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yeni ve ilk akvaryumu İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, İstanbul Akvaryum'un, İstanbul'un marka şehir olma yolunda büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Sıradan bir akvaryum değil. İçinde 15 bin adet deniz ve kara canlısı bulunan akvaryum, bu bakımdan da fevkalade nadide bir eser. Karadeniz'den, Pasifik'e kadar 16 bölgeyi temsil eden gezi alanları ve bir de yağmur ormanı bulunuyor. Yılda 2.5 milyon ziyaretçinin gezmesi hedefleniyor. İnsan alemde hayal ettiği kadar yaşar. Bizim Türkiye ile İstanbul ile ilgili
büyük hayallerimiz var. Bizim, kökü geçmişte olan, dalları da geleceğe uzanan, odağında insanın bulunduğu bir medeniyet tasavvurumuz var" dedi.

İstanbul'un deprem tehdidi altında olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gecekonduda oturan vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan, "Kaçak, her an yıkıldı yıkılacak bu tür konutlarda oturanlara sesleniyorum: Bu yaptığımız yapacağımız konutlara biz size davetiye çıkarıyoruz. O modern konutlarda inşallah gelip oturun. Oralarda oturmuyor musunuz? O zaman şu anda
oturduğunuz yerleri yıkalım, oralarda size yeni evler yapalım. Onu da kabul etmezseniz o zaman iş başa düşecek. Yarın milletçe ağlamaktansa, bugün bu adımı atmak en hayırlısıdır. Biz, vatandaşımızı üzmek istemeyiz ama bize yardımcı olunmalı. İstanbul'un şanına yakışır bir şehir kurmak durumundayız. Bunun için hep birlikte seferler olacağız. Gecekondularda oturmak benim milletime yakışmıyor. Deprem tehdidi altındaki konutlarda oturmak benim vatandaşıma yakışmıyor. Geç kaldık, artık bu adımı atmamız lazım"
diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından İstanbul Akvaryum'u gezdi.

İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahların aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip.

Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik'e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapacaklar. Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlendi. İstanbul Akvaryum'da bulunan tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecekler. Ekonomi ve turizme büyük katkı sağlaması beklenen İstanbul Akvaryum için yıllık yaklaşık 2.5 milyon ziyaretçi hedefleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı İstanbul Akvaryum'u gezmek isteyen vatandaşlar için bir sürpriz yaparak, 3 gün boyunca ziyaretçilerden ücret alınmayacağını müjdeledi. 

Açılış töreninde kurdeleyi kesen Erdoğan, bu sırada vatandaşlardan yükselen sese kulak vermek istedi.

Vatandaşların, giriş fiyatına ilişkin söylemleri üzerine Erdoğan, bir sürpriz yaparak, 3 gün boyunca ziyaretçilerden ücret alınmayacağını müjdeledi.

Başbakan Erdoğan'ın, ilk bir hafta da fiyatlara yüzde 50 indirim uygulanacağını söylemesi, vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim