• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul-Ankara arasına duble yol

İstanbul-Ankara arasına duble yol
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 'havada ve yerde beklemeleri önlemek ve yeni uçuş koridorunu açmaya hazırlanıyor.

Uçuş sürelerinin kısaltılması amacıyla ‘yeni uçuş rotaları’ ile ilgili yürüttüğü çalışmalardan olumlu sonuç alamayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), İstanbul-Ankara arasındaki uçuşlarda ‘havada ve yerde beklemeleri önleyecek’ yeni uçuş koridorunu açmaya hazırlanıyor.

Kısa uçuş koridorlarının açılması öncesi ‘küçük bir adım’ şeklinde değerlendirilen yeni güzergah, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ankara arasındaki 12 bin feette gerçekleşen seferlerde gecikmeleri engelleyecek.

17 Ekim’de uçuşlara açılacak koridor, İstanbul’dan çıkıp Ankara üzerinden Doğu’ya giden veya Ankara havasını kullanarak İstanbul’a sefer düzenleyen uçaklara tahsis edilecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), İstanbul hava sahasındaki uçuş trafiğinin rahatlatılması amacıyla 17 Ekim’de, İstanbul-Ankara uçuşlarında kullanılmak üzere yeni uçuş koridoru açıyor.

Yeni koridor, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ankara arasındaki 12 bin feette gerçekleşen seferlerde yaşanan yerde ve havada beklemelerinin önüne geçecek. Yeni koridor, İstanbul’dan havalanıp Ankara üzerinden doğuya giden veya Ankara havası sahasını kullanarak İstanbul’a gelen uçaklara tahsis edilecek.

Böylece uçaklar, uçuş trafiğindeki rahatlama ile havalimanına iniş ve kalkışlarda bekleme yapmayacak. Havayolu şirketi yetkilileri, İstanbul-Ankara arasında açılan yeni uçuş koridorunun kendilerine fayda sağlayacağını, ancak önceliklerinin kısa uçuş rotaları olduğunu söyledi. İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya hattında yeni uçuş koridoru açılmasını isteyen yetkililer, kısa uçuş rotalarının ülke ekonomisine milyon dolarlık tasarruf, yolculara kolaylık sağlayacağını bildirdi. Kısa uçuş rotaları için SHGM ile askerî yetkililer arasında görüşmeler sürüyor.

SHGM, Van hava sahası üzerinden Irak’ta Erbil ve Süleymaniye’ye giden uçakların bekleme yapmaması için ilave uçuş koridoru açacak. 17 Ekim’de açılacak 14 bin feetteki yeni koridoru ile Van-Irak arasındaki hava sahasında uçuş trafiği de rahatlayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim