• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul-Aşkabat seferleri iki kat artırıldı

İstanbul-Aşkabat seferleri iki kat artırıldı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı SHGM, ikili havacılık anlaşmalarını revize ederek yurtdışı seferlerinin arttırılması konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ikili havacılık anlaşmalarını revize ederek yurtdışı seferlerinin arttırılması konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda en son Türkmenistan Sivil Havacılık Otoritesi ile 23 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul’da bir araya gelen SHGM yetkilileri, iki ülke arasındaki uçuşların ve sivil havacılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Türkmenistan Ulusal Sivil Havacılık İdaresi Genel Müdürü Merdan AYAZOV başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, İstanbul-Aşkabat seferlerinin iki katına çıkarılması ve “charter” seferlerdeki sınırlamaların kaldırılması konusunda anlaşma sağlandı.

İmzalanan Mutabakat Zaptı’na göre; İstanbul’dan Aşkabat’a haftalık 28 frekans (günde dört sefer) tarifeli sefer yapma hakkı elde edildi. Söz konusu frekansların 21’i Atatürk Havalimanı’ndan, 7’si Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan düzenlenmesi konusunda mutabık kalınırken, ayrıca 7 frekans da İstanbul’dan Türkmenbaşı’na sefer düzenleme imkanı sağlandı.

Diğer taraftan, “charter” seferlerde liberal hükümler Mutabakat Zaptına eklenirken, eğitim, bakım, yer hizmetleri, havaalanı operasyonları gibi alanlarda iki ülkenin mevcut sivil havacılık işbirliğini artıracak hususlarda anlaşmaya varıldı.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 9-10 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak “Türkçe Konuşan Ülkeler Arasında Sivil Havacılık İşbirliği” toplantısı öncesinde hem Kırgızistan hem de Türkmenistan ile Mutabakat Zabıtları imzalanması mevcut ilişkilerimizin daha ileriye götürülmesi açısından da büyük önem taşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim