• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İstanbul Autoshow kapılarını açtı

İstanbul Autoshow kapılarını açtı
200'ün üzerinde firmanın yer alacağı fuarın sektör için 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor

İstanbul Autoshow kapılarını açtı

200'ün üzerinde firmanın yer alacağı fuarın sektör için 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor.

1 milyonu aşkın otomobil tutkununun ziyaret etmesi beklenen Autoshow'un açılışında konuşan CNR Holding Grup Başkanı Ali Bulut, fuarın dünya çapında önemli bir yeri ve konumu olduğunu dile getirdi. Bulut, "Fuara katılacak ziyaretçi sayısını 1 milyona taşımak için elimizden geleni yapacağız. Autoshow inanıyorum güzel siparişlere zemin hazırlayacak." dedi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar ise 13. Uluslararası Autoshow Fuarı'nın tüm marka ve modellere dokunmaya imkan veren önemli bir buluşma noktası olduğunu kaydetti. 40 bin metrekarelik fuar alanında pek çok model ve markanın görücüye çıkacağını vurgulayan Bayraktar, "Burası otomotiv sektörünün en önemli itici güçlerinden biri. Kadınların alımlarda önemli bir güç. Kadınların otomobile ilgisi ortada. Biz bu ilgiden yararlanmak, onu artırmak istiyoruz. Dolayısıyla aileler için güzel gün geçirebilecekleri bir ortam hazırladık." ifadelerini kullandı.

Mustafa Bayraktar, sektörle ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıl ÖTV'nin kaldırılmasından sonra sektörün fedakarlığı, faizlerin öngörülenin altında kalması otomobil fiyatlarını ucuzlattı. 2010 yılında 9 aylık zaman diliminde otomobil satışlarında geçen senenin aynı dönmine göre yüzde 11 artış elde edildi. Bu oran ABD de yüzde 11, Rusya'da 24, Çin' de 25, Hindistan'da 30. Dünya ortalamasına yakınız ama gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz. Türk otomotiv sektörünün büyümek için önemli bir kapasitesi var. Bu elbette üretimin artmasıyla mümkün. Vergi uygulamalarında iyileştirmeler yapılmasıyla mümkün. Bakın, Türkiye otomobil satışında uygulanan vergi yüküyle Danimarka'nın ardından Avrupa ikincisi. Kısa zamanda 1 milyon araç satış hedefimize ulaşmamız güç değil. Bizler, çevreye uyumlu teknolojiler geliştirmeyi önemli görüyoruz. Avrupa da çevreye uyumlu motorlara vergi indirim sağlanıyor. Türkiye de yaşlı arabalara vergi uygulanıyor."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim