• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul Boğazı çöplük gibi!

İstanbul Boğazı çöplük gibi!
İstanbul Boğazı'ndaki kirliliğin boyutları bir kez daha ortaya çıktı. 'Temiz Deniz Süpürgesi', 8 günde İstanbul Boğazı'nda 2 ton 790 kilogram atık topladı.


Ağaoğlu Şirketler Grubu desteğiyle sefere çıkan "Temiz Deniz Süpürgesi", 8 günde İstanbul Boğazı'nda 2 ton 790 kilogram atık topladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, DenizTemiz Derneği'nin (Turkish Marine Environment Protection Association-TURMEPA) 2 yıl boyunca sponsorluğunu üstlenerek, Temiz Deniz Süpürgesi'nin hayata geçmesine destek oldu. 

Temiz Deniz Süpürgesi 22 Mayıs'ta ilk seferine çıkarken, 8 günlük sürede İstanbul Boğazı'ndan toplam 2 ton 790 kilogram atık topladı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, grup olarak çevre konusunun gündemlerinde öncelikli bir yer tuttuğunu belirtti. 

Bu çerçevede TURMEPA ile iş birliği yaparak Temiz Deniz Süpürgesi'ni hayata geçirdiklerini aktaran Ağaoğlu, çalışmalarının olumlu sonuçlarını çok geçmeden almaya başladıklarını, 8 gün gibi kısa bir sürede Boğazdan 2 ton 790 kilogram atık madde toplandığını kaydetti. 

Bu kadar kısa sürede toplanan atık miktarına bakıldığında tehlikenin boyutunun gerçekten endişe verici olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, şunları kaydetti: 

"Tekne ile birlikte açılarak çalışmaları yerinde izledik. Boğazın açıklarında bizi dans eden yunuslar karşıladı, bu gerçekten görülmeye değer bir manzara. Eşsiz güzellikteki İstanbul Boğazı silueti kadar içinde sakladığı hazineyle de ayrı önem taşıyor. Toplum olarak İstanbul Boğazı'na, yunuslara ve çocuklarımıza temiz bir deniz borçluyuz. 

Ağaoğlu olarak biz bu konunun takipçisi olacağız ve üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz çünkü bu doğa nadir bulunan güzellikleri ve nimetleri bizlere sunuyor. Onu en iyi şekilde korumak da bizim görevimiz olmalı. Bu çalışmaların özel sektörün tüm oyuncularına örnek teşkil etmesini arzu ediyor ve herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." 

Bu arada Ağaoğlu Şirketler Grubu, bugüne kadar yaptığı projelerinde çevre dostu yaklaşımı, yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımları ve son olarak TURMEPA ile İstanbul Boğazı'nı temizleme çalışmaları neticesinde 11. Kent ve Yaşam Ödülleri kapsamında "Yeşil Ekonomi Ödülü"ne layık görüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim