• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İstanbul Boğazı gemi geçişlerine açıldı

İstanbul Boğazı gemi geçişlerine açıldı
İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre İstanbul Boğazı dün akşam saat 23.00 itibari ile sis nedeniyle gemi geçişine kapatıldı. Boğaz 04.30 sıralarında tekrar gemi geçişine açıldı.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre İstanbul Boğazı dün akşam saat 23.00 itibari ile sis nedeniyle gemi geçişine kapatıldı. Boğaz saat 04.30 itibari ile yaklaşık 5 saat sonra tekrar gemi geçişine açıldı. Akşam saatlerinde etkisi gösteren sis gece saatlerinde yoğunlaştı. İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sisli gemi trafiğinin yanı sıra, araç trafiğinide etkiledi, sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Sis Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde de etkili oldu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA SİS ENGELİ

İstanbul'da etkisini artıran sis nedenilye gece saat 00.30 ile 02.30 arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmaları planlanan bazı seferler Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapması beklenen Pegasus Havayolları'nın Adana, Samsun, Batman seferleri Bursa Yenişehir Havalimanı'na, Türk Hava Yolları'nın İzmir, Erzurum seferleri görüş mesafesinin 120 metreye kadar düşmesi nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi.

Edinilen bilgiye göre bazı yolcular karayoluyla Sabiha Gökçen Havalimanı'na götürüldü.

ÖĞLEN SAATLERİNDE AZALACAK

Sis gece saatlerinden itibaren etkili olurken, kent merkezleri ve TEM otoyolunda görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Bazı noktalarda trafik kazaları yaşandı. Düzce'de bir tır, büyükbaş hayvan taşıyan kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle 5 araç birbirine girerken, zincirleme kazada 3 kişi yaralandı, 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, sisin öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini açıkladı.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEÇİŞE KAPATILDI

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
    
Dün gece yarısından itibaren etkili olan sis, sabah saatlerinde görüş mesafesinin sıfıra düşmesine neden oldu. Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri geçiş yapacak gemileri uyararak, boğazı çift yönlü transit gemi geçişlerine kapattı.

Yetkililer sisin etkisini kaybetmesinin ardından trafiğin normale döneceğini bildirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim