• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Boğazı'nda teknelerle petrol tankeri protestosu

İstanbul Boğazı'nda teknelerle petrol tankeri protestosu
İstanbul Boğazı’nda tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığına ve tankerlerin yarattığı tehlikeye dikkat çekmek için yüzlerce tekne Paşabahçe’den Ortaköy açıklarına kadar siren çalarak eylem yaptı.


Çevre Haftası nedeniyle, Doğa ile Barış Derneği öncülüğünde, birçok çevreci örgütün destek verdiği eylemde, yüzlerce tekne saat 13.00’te Beykoz Paşabahçe’de toplandı. 23’üncüsü yapılan ve ‘İstanbul’u seviyorum, el ele verelim koruyalım” adı verilen eylemde, teknelerin üzerine “Ölüm gemilerine hayır”, “Felaketten önce güvenlik”, “Türk boğazları petrol boru hattı değildir” yazılı pankartlar asıldı. 

Tekneler toplu bir şekilde Marmara Denizi yönünde hareket etti. Eylem sırasında deniz polisi ve Denizde Arama Kurtarma (DakSar) tekneleri, çevre güvenliğini sağlayarak eylem yapan teknelere eşlik etti.

KIYIDAN DESTEK VARDI

Ortaköy açıklarına kadar siren çalarak ilerleyen teknelerin eylemi, kıyıdan da ilgiyle izlendi. Eylemi sahilden izleyen onlarca vatandaş da alkışlarla düzenlenen protesto gösterisine destek verirken, eylemin Liberya bayraklı ‘SCF KHIBINY’ isimli petrol tankerinin Yeşilköy açıklarında karaya oturması üzerine düzenlendiği belirtiliyor.

İstanbul Boğazı’nda son olarak Liberya bayraklı “SCF KHIBINY” isimli petrol tankeri, geçen perşembe günü Yeşilköy açıklarında karaya oturmuştu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından olası bir tehlikeye karşı bölgeye tahliye botu ve kurtarma römorkörü sevk edilmişti. Yeşilköy açıklarında karaya oturan Liberya bayraklı “SCF KHIBINY” isimli petrol yüklü tanker, önceki gün sabah saatlerinde yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı.

1-074.jpg2.jpeg3-057.jpg4-034.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim